COMUNICAT DE PRESĂ

BorgWarner sprijină învățământul tehnic și profesional, din Iași (P)

sâmbătă, 24 iulie 2021, 08:00
3 MIN

BorgWarner, cea mai mare companie din județul Iași a demarat anul trecut înscrierile pentru prima clasă de învățământ dual – specializarea tehnician exploatare joasă tensiune – organizată în parteneriat cu Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Iași. Acum, cei 13 elevi au finalizat stagiul de pregătire practică în cadrul companiei și își continuă dezvoltarea profesională cu sprijinul specialiștilor din fabrica BorgWarner Iași.

„Industria românească are nevoie de forță de muncă bine pregătită. Am înființat programul de învățământ dual pentru a oferi susținerea necesară sistemului de educație tehnică, asigurând și continuitate în recrutarea de noi angajați, instruiți corespunzător și familiarizați cu sistemele și tehnologia noastră. În urma acestui program, compania câștigă prin nivelul de pregătire superior al absolvenților; iar aceștia au un loc de muncă asigurat după cei 3 ani de studii. Mai mult, tinerii sunt plătiți cu o bursă lunară pe toată durata studiilor și beneficiază de cazare gratuită în spațiile partenerului educațional”, a declarat Andreia Zaharia, Senior HR Manager fabrica BorgWarner Iași.

„Investim în viitorii absolvenți devreme, încă de pe băncile școlii, pentru ca tranziția de la școală la locul de muncă să se realizeze cât mai ușor și la un nivel calitativ ridicat conform standardelor companiei BorgWarner. Privim învățământul dual ca un parteneriat, unde cei doi parteneri se pot completa, pot stabili strategii iar prin intermediul stagiilor de pregătire practică, compania BorgWarner definește formarea abilităților și aptitudinilor profesionale ale elevilor noștri la locul de muncă. Credem că învățământul profesional dual reprezintă cheia succesului pentru absolvenții noștri și implicarea companiei BorgWarner confirmă acest lucru”, a declarat Prof. Dr. Ing. Carmen-Cezarina Burlibașa, directorul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”.

Programul de învățământ dual BorgWarner Iași

Cea mai mare companie din Iași desfășoară două programe de învățământ dual în parteneriat cu  Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” și Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza” din Iași, unde tinerii ucenici învață meserii în domeniul electric și mecanic. BorgWarner se implică activ în dezvoltarea profesională a generațiilor viitoare iar după 3 ani de studiu, le oferă locuri de muncă.

Compania pune la dispoziție un centru de training de aproape 200 de m2, care include o sală de studiu cu 40 de locuri și un atelier cu bancuri de lucru unde tinerii învață să lucreze cu echipamentele și tehnologiile existente în fabrică.

Elevii din program beneficiază de cazare gratuită, o bursă lunară, o masă caldă în perioada de practică, analize medicale gratuite precum și de transport gratuit către fabrică.

Cu acest prilej, BorgWarner își reafirmă  susținerea pentru învățământul tehnic preuniversitar și universitar din Iași. Aceste parteneriate educaționale continuă proiectele de practică pe care compania le organizează pentru studenți și elevi, suportul financiar acordat pentru diverse instituții de învățământ precum și training-urile de specialitate dezvoltate pentru studenți. Recent, compania a anunțat un alt proiect de amploare, prin care asigură modernizarea și renovarea unor spații educaționale care aparțin unor colegii și facultăți tehnice din Iași.

Despre BorgWarner

BorgWarner Inc. (NYSE: BWA) este un lider global de produse, care livrează soluții de mobilitate, inovative și sustenabile, pentru piața de vehicule. Bazându-se pe expertiza sa în materie de echipamente originale, BorgWarner aduce pe piață soluții de top pentru produse și servicii pe piața mondială a pieselor de schimb. Prin facilitățile de producție și tehnice aflate în 99 de locații în 24 de țări, compania are aproximativ 50.000 de angajați la nivel mondial. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați borgwarner.com.

Comentarii