Bulgarii i-au dat afară pe refugiații ucraineni din hotelurile de pe litoral. Vămile cu România, luate cu asalt

marți, 31 mai 2022, 21:11
1 MIN
 Bulgarii i-au dat afară pe refugiații ucraineni din hotelurile de pe litoral. Vămile cu România, luate cu asalt

Sute de ucraineni au intrat în ultimele 24 de ore în România, după decizia vecinilor bulgari de a-i evacua din stațiunile lor de pe litoral.

Refugiaților le-au fost puse la dispoziție centre de azil, însă prea puțini au acceptat. Și astfel, mai bine de 50 de autocare au ajuns în județul Constanța. Este coadă și la vama Isaccea, semn că mulți dintre ucraineni vor să ajungă din nou acasă.

Intrarea în țară din Bulgaria, prin Vama Veche, este asaltată de autocare pline cu refugiați ucraineni, găzduiți în ultimele luni de țara vecină.

Polițiștii de frontieră au numărat cel puțin 50 de astfel de vehicule. Sunt și ucraineni care vin de acolo cu mașinile personale.

Luni, vicepremierul țării vecine, Kalina Kostantinova, a publicat un mesaj video din care ucrainenii au aflat că vor fi evacuați din hotelurile de pe litoral în care au fost găzduiți și ca vor fi mutați în alte locuri.

Kalina Kostantinova, vicepremierul Bulgariei: „Toți cei care se află în hoteluri și susțin că nu au unde să se ducă vor fi cazați temporar în centrele tampon de la Sarafovo și Elhovo”.

Decizia de a-i evacua din hoteluri pe refugiații ucraineni are legatură cu începutul sezonului turistic la Marea Neagră.

Mai mult, pe stirileprotv

Comentarii