Cabral vine în Copou

miercuri, 24 iulie 2019, 01:43
2 MIN
 Cabral vine în Copou

Fundaşul dreapta olandez a semnat un contract pe doi ani cu gruparea Politehnica Iaşi

 

Politehnica Iaşi a oficializat ieri colaborarea cu Rodny Lopes Cabral, fundaşul dreapta olandez despre care v-am informat încă de sâmbătă că va fi achiziţionat. Jucătorul cu origini în Insulele Capului Verde, născut la Rotterdam pe 28 ianuarie 1995, are un CV interesant. Crescut de Feyenoord Rotterdam, unde a jucat la echipa de tineret, Lopes Cabral a făcut parte în 2012 şi 2013 din selecţionatele de juniori ale Olandei, ţară recunoscută pentru calitatea fotbaliştilor pe care-i formează. Fotbalistul nu s-a regăsit la trecerea la seniori. S-a despărţit de Feyenoord fără să joace la prima echipă, un sezon nu a avut angajament, apoi la Ridderkerk, unde a fost legitimat în sezonul 2016-2017 nu a jucat. Revenirea lui Cabral a apărut în ultimele două sezoane, când a fost om de bază la Telstar, în liga a doua olandeză, unde a bifat 68 de meciuri (32 în 207-2018 şi 36 anul trecut) şi două goluri, în cele două sezoane.. Jucătorul a semnat un contract pe doi ani cu Poli, în stagiunea actuală urmând a încasa o retribuţie de 4 000 de euro pe lună. Prin sosirea lui Lopes Cabral, care a şi jucat ieri, în testul cu Ozana Târgu Neamţ, derulat în Copou, Politehnica e aproape de a închide campania de transferări.

Miercuri vom decide pe vom legitima cine dintre jucătorii aflaţi în teste, mijlocaşii Cosmin Bîrnoi, de la ACS Poli Timişoara, Iuliu Haţieganu, de la Universitatea Cluj , Andrei Gavrilă, de la Ardealul Cluj şi fundaşul dreapta Răzvan Onea, de la Afumaţi,. Apoi, lotul va fi aproape definitivat. Vom mai păstra un singur loc liber, pe care-l va ocupa un mijlocaş, în cazul în care vom găsi ceva de mare calitate, la un preţ convenabil. În rest, avem soluţii pe toate posturile. Dacă ne uităm la ce rezerve au intrat la ultimul meci, cu Astra, Platini, Cristea, Mihalache, la faptul că Devesa nu a debutat, ori că Loshaj şi Breeveld, care nu au fost în lotul de 18 duminică, vor reveni după accidentări şi vor putea juca vineri, cu Academica, e evident că avem un lot bun, în care există concurenţă” a declarat preşedintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie. Acesta a mai spus că FCSB s-a decis să-l împrumute pe Robert Ion, un jucător dorit de antrenorul Mihai Teja, la Academica.

Următorul meci oficial al Politehnicii, cu Academica Clinceni, din etapa a III-a a Ligii I de fotbal, va avea loc vineri, de la ora 18:00.

PS: Amical în Copou: Poli Iaşi – Ozana Târgu Neamţ 3-1 (0-0). Au marcat Bârnoi (2) şi Devesa

 

 

 

 

Comentarii