Cădere de cortină la handbal feminin. Meci decisiv al CSM Iaşi 2020 la Roman

marți, 25 aprilie 2023, 01:50
2 MIN
 Cădere de cortină la handbal feminin. Meci decisiv al CSM Iaşi 2020 la Roman

Echipa de handbal feminin CSM Iaşi 2020 joacă miercuri ultimul meci al sezonului regulat al Diviziei A, ultimul eşalon intern. De la ora 14:00, la Roman, formaţia ieşeană se confruntă cu echipa locală CSM, de care a trecut în tur cu 24-22 (12-12). Partida este foarte importantă, urmând a decide poziţionarea celor două echipe la finalul campionatului.

Trebuie precizat că ierarhia la zi a Seriei B – primele şase poziţii sunt ocupate de Corona Braşov (51 puncte), CNE Sfântu Gheorghe (39), CSM Iaşi 2020 (36), CSM Roman (31), CSM Bacău (30), CSM Galaţi II (22) – este înşelătoare. Conform regulamentului Federaţiei Române de Handbal, rezultatele înregistrate de echipele din Sfântu Gheorghe şi Galaţi, care nu au drept de promovare, se vor şterge la final. Astfel, în lupta pentru continuarea cursei de promovare vor rămâne, în afara braşovencelor, grupările din Iaşi, Roman şi Bacău, toate având după anularea rezultatelor cu cele două grupări amintite, 27 de puncte. În ultima rundă, CSM Bacău are o misiune imposibilă acasă, cu Corona.

La turneul final de promovare, care va avea loc la Braşov, se califică primele două clasate din cele trei serii plus două dintre echipele de pe locul III.

În Seria C, a treia echipă cu drept de promovare, CSU Oradea, care e pe locul V, nu poate ajunge pe niciuna dintre formaţiile din Seria B aflate în cursa pentru Liga Naţională, la final numărul de puncte fiind împărţit la numărul de jocuri. Astfel, din seria B vor merge mai departe Corona şi încă două formaţii.

La turneul final de promovare, care va reuni opt echipe, echipa clasată pe locul II din Seria B se va duela în primul meci cu cea de pe locul I din Seria C (CSM Deva), iar gruparea de pe locul III din Seria B cu ocupanta locului I al Seriei A (Ştiinţa Bucureşti). În plus, Corona Braşov se va confrunta cu CSU Cluj-Napoca (locul II în Seria C) iar Activ Prahova Ploieşti (locul II din Seria A) cu Unirea Slobozia (locul III din Seria A).

Mai trebuie precizat că toate calculele de mai sus, considerate a fi logice de mulţi oameni din handbal, pot fi date peste cap dacă FRH va interpreta diferit ciudatul regulament pe care îl are.

Echipele care vor pierde primele meciuri în turneul final, care are loc în perioada 12-14 mai, vor ieşi din calculele promovării. Cele patru rămase în cursă vor juca apoi între ele: câştigătoarele vor promova direct în elită, iar echipele învinse vor disputa baraje cu formaţiile din Liga Naţională clasate pe locurile XI şi XII. 

Comentarii