Calificare uşoară pe teren greu

miercuri, 29 noiembrie 2017, 02:43
3 MIN
 Calificare uşoară pe teren greu

Unirea Slobozia – CSM Poli Iaşi 0-2 (0-1), în optimile de finală ale Cupei României la fotbal

 

 

 

Slobozia: Dumitrescu – Drăguţ,  Ghinea,  Soare, Gherasim –  Apostol (’77 – Năstase) – Răduca,  Ibrian, Adăscăliţei (’63 – Teodorescu), Toma (’83 – Marin) – Bucă. Antrenor: Enache Costea.

Iaşi: Kelava – Bosoi, Mihalache, Jagodinskis, Bădic – Qaka (’72 – Panţîru), Chelaru – Platini (’55 – Ştefănescu), Pedro, Spătaru (’46 – Sin) – Cissé. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Spătaru (’40), Bădic (’69), Kelava (’84).

Arbitri: Horia Miladinovici; Sebastian Stoianov, Andrei Constantinescu.

 

0-1, min. 10: Adăscăliţei şi Apostol îşi pierd busola şi se încurcă reciproc, primul face o alunecare aiurea şi îl faultează pe Cissé, într-un moment lipsit de periculozitate, arbitrul acordă penalty, Pedro transformă;

0-2, min. 66: Bosoi centrează perfect de pe dreapta, Ştefănescu reia, cu o lovitură de cap, din careul mic, poziţie centrală.

 

Pe un teren propice mai degrabă culturii de orez decât fotbalului, CSM a pornit aşa cum trebuia în disputa cu cea mai slabă echipă dintre cele 16 calificate în optimile Cupei, Unirea Slobozia. Ieşenii au atacat din primul minut modesta grupare din eşalonul trei şi a deschis repede scorul: la trei minute după ce Platini (‘7) a şutat slab, din poziţie ideală, Pedro a transformat un penalty apărut după o fază în care ialomiţenii şi-au arătat limitele. La adăpostul avantajului luat repede, ieşenii au jucat fără presiune, problemele generate de teren, care făcea imposibilă o construcţie normală, nemaifiind foarte deranjante. Drept urmare, până la pauză, liniştea, care a dominat meciul, a fost tulburată doar în două rânduri: Kelava a respins un şut periculos trimis de Răduca (’19), iar reluarea lui Bosoi de la 8 metri (’34) a fost anihilată de Gherasim.

Unirea a început ceva mai bine actul secund, fără să ameninţe poarta lui Kelava. Tupeul grupării din Slobozia a avut drept urmare o reacţie scurtă, dar eficientă, a oaspeţilor, Ştefănescu punctând în minutul 66, la patru minute după ce Jagodinskis a avut o oportunitate de a înscrie. La 0-2, Iaşul s-a relaxat prea mult. Drept urmare, Slobozia a avut mai multe oportunităţi importante de a relansa meciul: Kelava a apărat şutul trimis dintr-o lovitură liberă de la 18 metri de Soare, Bucă (’73), de la 10 metri, a trimis la o palmă de ţintă, după ce încercarea lui Ibrian fusese blocată. Şi nu a găsit golul nici în minutul 83, de la câţiva metri, când Kelava era căzut, iar portarul Iaşului a avut două intervenţii pe final, una – excelentă în minutul 88. Scăpată cu faţa curată, Iaşul s-a calificat astfel fără prea mari emoţii în sferturile Cupei.

 

 

Dohot, şef pe banca tehnică

^ Oaspeţii au fost conduşi de pe margine de antrenorul de portari, Benone Dohot. Antrenorul principal al CSM, Flavius Stoican a stat în tribună, ispăşind a treia şi ultima etapă de suspendare primită după eliminarea suferită în timpul meciului de campionat, de la Cluj, contra CFR. Tot în tribună a stat şi “secundul” Eugen Trică. El a fost eliminat după ultimul meci oficial, disputat în campionat, pe terenul lui Dinamo. ^ În vederea meciului cu giurgiuvenii, moldovenii i-au menajat pe Cristea şi Jo, ultimul fiind rezervă. ^ Gazdele au cerut henţ la o intervenţie avută de Panţîru în careu, în minutul 78, însă arbitrul a lăsat jocul să continue, decizia părând corectă. ^ În minutul 88, Kelava s-a accidentat după ce a avut o intervenţie excelentă la o lovitură de cap a lui Ghinea. Portarul, care s-a lovit la umăr, nu a mai putut continua jocul, fiind dus la spital după meci. Cum Iaşul efectuase toate schimbările, poarta Iaşului a fost apărată în prelungiri de Bădic.

 

 

 

Comentarii