Cardurile de sănătate sunt valabile chiar dacă pe acestea data arată că au expirat

marți, 07 august 2018, 01:49
1 MIN
 Cardurile de sănătate sunt valabile chiar dacă pe acestea data arată că au expirat

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) i-a atenţionat zilele acestea pe furnizorii de servicii medicale în legătură cu faptul că termenul de valabilitate a cardurilor de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la 5 la 7 ani, după ce unii medici ar fi refuzat să trateze pacienţii pe motiv că au cardurile expirate.

O comunicare a CNAS, preluată şi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi, le reaminteşte furnizorilor de servicii medicale de hotărârea adoptată în iunie, de Guvern, care stabileşte prelungirea valabilităţii cardurilor de sănătate cu încă doi ani.

Astfel, aceştia menţionază că acestea sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate chiar dacă data de expirare inscripţionată pe suprafaţa din material plastic este depăşită, deoarece certificatele digitale înscrise în CIP-urile electronice au o valabilitate de şapte ani.

Astfel, cardurile emise anterior datei de 31 decembrie, 2012, vor putea fi folosite fără nicio problemă până la data de 31 decembrie 2019. De asemenea, cardurile naţionale de sănătate emise după 1 august 2018 se vor supune aceleiaşi Hotărări de Guvern şi vor fi considerate valabile timp de şapte ani.

Comentarii