Care este starea bunicii refugiate şi a nepoatei de 4 ani, lovite pe trecere în Păcurari?

sâmbătă, 02 aprilie 2022, 02:00
2 MIN
 Care este starea bunicii refugiate şi a nepoatei de 4 ani, lovite pe trecere în Păcurari?

Șoferul neatent este un pensionar de 70 de ani. Accidentul a avut loc în zona Blocuri Păcurari.

O femeie din Ucraina şi nepoţica ei au ajuns ieri la spital după ce au fost lovite de un autoturism, pe trecerea de pietoni de la FEG, pe strada Păcurari (în zona Blocuri Păcurari). Cele două se aflau pe trecerea de pietoni atunci când au fost lovite de către un autoturism Opel condus de către un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Valea Lupului. Femeia de 46 de ani şi nepoţica ei de patru ani au fost transportate la spital.

“În jurul orei 10.30, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre un accident rutier soldat cu victime omeneşti, ce a avut loc pe raza municipiul Iaşi. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că un conducător auto ar fi acroşat două persoane – un copil şi un adult. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Copilul în vârstă de 4 ani, refugiat ucrainean, care a fost victimă în timp ce traversa strada împreună cu bunica sa, a rămas internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, alături de mamă, bunica fiind internată la Spitalul “Sf. Spiridon”.

„Bunica prezeta traumatism toraco-abdominal drept şi traumatism cranio-cerebral. Ne-am auzit cu mama la telefon, şi am luat-o şi pe ea, din Copou, cu fetiţa la Spitalul «Sfânta Maria»”, a declarat Diana Cimpoeşu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Reprezentanţii Spitalului de Copii, unde a ajuns fetiţa cu mama ei, au precizat că micuţa a suferit un traumatism la cap şi alte contuzii, dar este conştientă.

„În Unitatea de Primire a Urgenţelor a fost admis un pacient de 4 ani, de origine din Ucraina, victimă a unui accident rutier. Pacientul prezintă traumatism cranio-cerebral, contuzii, echimoze. Nu este ventilat mecanic, e conştient, cooperant şi stabil hemodinamic. Investigaţiile continuă, va fi internat pentru monitorizare şi tratament în urma diagnosticului”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

În ce priveşte bunica, aceasta a fost preluată în stare inconştientă şi dusă la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde starea ei s-a mai ameliorat, rămânând internată.

(Andrei DÎSCĂ, Mădălina OLARIU)

Comentarii