Cât a apreciat Guvernul că s-a distrus în judeţ la inundaţiile de luna trecută

marți, 21 iulie 2020, 01:49
1 MIN
 Cât a apreciat Guvernul că s-a distrus în judeţ la inundaţiile de luna trecută

Ultima şedinţă de guvern a alocat o sumă record din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Executivului pentru refacerea infrastructurii în judeţe afectate de inundaţiile de luna trecută.

Hotărârea adoptată pe 16 iulie, încă nepublicată în Monitorul Oficial, menţionează 353 milioane de lei pentru 495 de unităţi administrativ-teritoriale din 14 judeţe, între care şi Iaşul.

Amintim că, pe 3 iulie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a înaintat Guvernului suma rezultată din raportările a 53 de UAT-uri: 7,65 milioane de lei.

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Mediului, Costel Alexe, a precizat că 38 de comune şi Consiliul Judeţean Iaşi vor primi o sumă totală de 7,59 milioane de lei. Cât va primi fiecare, vom afla după publicarea HG în Monitorul Oficial.

Cu o săptămână înainte, pe 9 iulie, Guvernul aprobase alocarea a 327 de milioane de lei pentru 23 de judeţe afectate de inundaţii – cel mai mult pentru Prahova (65 de milioane) şi Vaslui (47 de milioane). Pe listă s-a aflat şi Botoşani, celelalte judeţe din Regiunea de Nord-Est intrând pe lista a doua de reparaţii, odată cu Iaşul.

„Banii sunt destinaţi remedierii pagubelor provocate de inundaţiile care au afectat judeţul nostru. Urmează acordarea ajutoarelor de urgenţă pentru familiile şi persoanele singure lovite de calamităţi, de îndată ce avem evaluarea comisiei constituite la nivelul Prefecturii Iaşi“, a precizat ministrul Costel Alexe.

Comentarii