De Business

Punem punctul pe știi

Câtă economie face guvernul după ce i-a trimis pe bugetari în şomaj tehnic

vineri, 10 aprilie 2020, 10:33
2 MIN
 Câtă economie face guvernul după ce i-a trimis pe bugetari în şomaj tehnic

Premierul Ludovic Orban susţine că măsura privind trimiterea bugetarilor în şomaj tehnic pentru 15 zile în perioada stării de urgenţă aduce o economie la buget între 1,2 şi 1,5 miliarde de lei.

"Este exact ceea ce am anunţat public, cred că trebuie să fim solidari, cred că trebuie să împărţim greutăţile situaţiei, aşa cum cei din sectorul privat sunt afectaţi, cred că şi sectorul public trebuie să fie solidar, începând cu cei care deţin funcţii de demnitate publică”, a afirmat Ludovic Orban.

El a spus că la baza măsuri sunt considerente care ţin de solidaritate, dar şi "considerente de natură epidemiologică", arătând că astfel este redus riscul de diseminare a SARS-Cov-2.

Orban a afirmat că se face, astfel, şi o economie la buget, dar că nu acesta a fost motivul determinant.

"De asemenea, există şi considerente de natura resurselor, pentru că este evident că resursele statului scad în această perioadă şi aceste venituri trebuie drămuite cu multă chibzuinţă astfel încât aceste resurse să poată să fie cât se poate de folositoare”, a declarat premierul. El a susţinut că decizia este una "de bun simţ, cât se poate de normală într-o astfel de situaţie”. "Cu siguranţă există şi o economie, dar nu doar economia este determinantă în adoptarea unei astfel de măsuri. (…) Se poate face o economie aproximativ între un miliard două sute şi un miliard cinci sute de milioane”, a mai spus primul ministru.

Comentarii