Decizie neaşteptată a judecătorilor

Ce a păţit un şofer care a lovit cu maşina un poliţist local

sâmbătă, 06 aprilie 2019, 01:50
2 MIN
 Ce a păţit un şofer care a lovit cu maşina un poliţist local

Un caz similar cu cel de acum două zile, când un poliţist local a fost lovit cu maşina de un şofer, a mai avut loc la Iaşi în august 2018

Judecătoria Iaşi a finalizat acest dosar zilele trecute, dispunând încetarea procesului penal faţă de şoferul acuzat că, pe 14 august 2018, a lovit un poliţist local cu maşina. Lucian Valentin Beşleagă a fost trimis în judecată pentru ultraj în cazul acelei agresiuni, însă, în mod surprinzător, magistraţii de la Judecătorie au considerat că fapta nu poate fi încadrată la ultraj, ci la lovire şi alte violenţe. Diferenţa dintre această infracţiune şi ultrajul e că, pentru cea din urmă, procesul penal nu poate fi încetat ca urmare a retragerii plângerii. E fix de ce a beneficiat Beşleagă, după ce poliţistul local pe care l-ar fi lovit uşor cu maşina şi-a retras acuzaţiile. Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, unitatea care a instrumentat acest dosar, nu a fost mulţumit de decizia instanţei şi, zilele trecute, a formulat apel împotriva sentinţei. Procurorii consideră în continuare că Beşleagă ar fi trebuit să fie condamnat pentru ultraj, în ciuda retragerii plângerii.

Individul a fost acuzat că, pe 14 august, la ora 13.30, în timp ce se afla pe strada Plantelor din Iaşi (zona Cetăţuia-Siraj), a pornit din loc cu maşina deşi în faţa sa se afla agentul de poliţie locală Constantin T., care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Poliţistul a fost târât aproximativ 10 metri, lovindu-se de oglinda laterală şi suferind răni pentru care a avut nevoie de 2 zile de îngrijiri medicale. Speţa este foarte asemănătoare cu cea a lui Bogdan Foca, tânărul de 35 de ani care, acum două zile, a lovit uşor cu maşina un agent de la Poliţia Locală care încerca să îl legitimeze. Foca era acuzat că staţionase neregulamentar, şi a refuzat să îşi decline identitatea. 

Comentarii