Ce cadou surprinzător i-a făcut Codrin Ștefănescu lui George Simion, deși nunta trecuse

marți, 30 august 2022, 18:20
2 MIN
 Ce cadou surprinzător i-a făcut Codrin Ștefănescu lui George Simion, deși nunta trecuse

Ce cadou surprinzător i-a făcut Codrin Ștefănescu lui George Simion, deși nunta trecuse: o vacă bălțată, soi autohton românesc. Ștefănescu, secretar general al Alianței pentru Patrie (APP), din care Liviu Dragnea s-a retras recent, a spus că a luat două bălțate, una pentru Simion, alta pentru APP.

Rasa de vaci Bălțată Românească, cunoscută și sub denumirea de vită bălțată romanească, s-a format ca urmare a unei încrucișări îndelungate între vacile autohtone din rasa Bovină gri românească cu tauri Simmental importați din Elveția, Austria, Germania, Cehia și Slovacia, explică site-ul agricultorii.ro. Vacile băltate românești s-au răspândit rapid datorită calităților, astfel încât a reprezentat 37% din efectivul de bovine românești în 1955 și 44% în 1969. În prezent, vaca bălțată românească este cea mai numeroasă rasă din România, susține acest site.

O rasa buna cu pedigree de baltata romaneasca, ofera chiar si 38 litri de lapte pe zi.

Rasa de vaci Baltata Romaneasca este crescuta de majoritatea fermierilor pentru: 50% din capete pentru lapte, 20% pentru carne si 30% pentru reproducție.

Însă Codrin Ștefănescu a susținut, pentru Evenimentul Zilei, că bălțata ar fi pe cale de dispariție. De aceea, vaca aceasta va fi pe sigla APP.

„Bălțata Românească e pe cale de dispariție. Am cumpărat două vaci, una pentru mine, care va fi pe sigla partidului, și una pentru George Simion. Tot ce e românesc piere, încet-încet. Oamenii își cumpără Holstein, care are productivitate mai bună la lapte, dar Bălțata Românească are carnea mai bună”, a spus Codrin Ștefănescu. (defapt.ro)

Comentarii