Ce crede Câciu că-l recomandă: Am 600 de articole pe zona fiscal-bugetară și macroeconomie

marți, 23 noiembrie 2021, 11:46
2 MIN
 Ce crede Câciu că-l recomandă: Am 600 de articole pe zona fiscal-bugetară și macroeconomie

Masonul Adrian Câciu este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul Ciucă. „Marele specialist” în Finanțe descoperit de Marcel Ciolacu, liderul PSD, a fost de fapt consilier superior la Direcția Generală de Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii.

Acolo a fost implicat în Programul Operațional de Pescuit.

Newsweek România a analizat toate declarațiile de avere făcute publice de Adrian Câciu în ultimii 11 ani și a constatat că nimic nu pare să îl recomande pentru funcția de ministru de Finanțe. Poate doar apartenența la masonerie.

Însă răspunsul l-a dat chiar Adrian Câciu, pentru Newsweek România: a declarat că îl recomandă cele „peste 600 de articole publicate pe zona fiscal bugetară și macroeconomie”.

Consilierul de la Pescuit
Pe Adrian Câciu îl regăsim în anul 2010 angajat pe postul consilier la Corpul de Control al ministrului Agriculturii. Pe atunci, ministru era Valeriu Tabără, de la PDL. Un an mai târziu, Câciu figura ca angajat pe funcția de consilier superior la Direcția Generală Control și Inspecții a Ministerului Agriculturii.

În acea perioadă, deținea jumătate dintr-un teren de 2.000 mp în orașul Măgurele, din Ilfov. Cealaltă jumătate era deținută de Mihaela Panduru. Cei doi mai aveau o casă în București și un spațiu comercial de 686 mp în Măgurele. În declarația de avere depusă în anul 2012, Adrian Câciu menționa că „nu s-a făcut partaj în urma divorțului”. Atunci avea în proprietate două mașini, un Opel Astra și o Skoda Octavia.

Între timp, Adrian Câciu a ajuns să lucreze la Serviciul Verificare Management din cadrul Direcției Generale de Pescuit, pe proiectele AMPOP.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii