Ce ieşeni ne fac de râs în ţară şi cine ne spală ruşinea

vineri, 08 iunie 2018, 01:50
3 MIN
 Ce ieşeni ne fac de râs în ţară şi cine ne spală ruşinea

Dom’le, ştiţi ce: iote că om avea noi ieşeni cu gulere albe şi conştiinţe negre care ne fac de tăt râsul şi tătă bafta la Bucureşti, mai ales în privinţa loviturilor aplicate Justiţiei din ultima perioadă (precum menistrul Todorel sau doi înalţi juzi de la Ograda Constituţională, recte Mona şi Marean Enache, başca Dormeanu, fost ales al ieşenilor în mai multe mandate), dar să ştiţi că avem şi un ieşean cu care ne-am putea mândri, la o adică, dacă nu ar fi atât de discret. 

Da, despre el este vorba: şeful la nivel naţional al DIICOT, mister Horodniceanu, băiat modest şi integru plecat de la Iaşi, om cu casă, masă şi familie aicea în târg. Dar nu aici voiam noi să ajungem, că astea probabil le ştiaţi, ci la motivul pentru care dubiosul Todorel nu l-a mai ales pe el la şefia structurii, ci pe un băcăuan cu bubiţe-n cap, fost student de-al lui. Zice-se că Horodniceanu şi-ar fi pus sistemul mafiot în cap odată cu disjungerea unui dosar bombă dintr-un altul mai vechi ce trena de ani mulţi, Rompetrol II pe numele lui, dosar care are şanse s-o ia din loc în sfârşit, paguba adusă aicea statului mergând spre miliardul de euro. Iar firele afacerii ar duce, zice-se, taman la protectorul politic al lui Tudorel: Călin Popescu Tăriceanu, cel care de fapt ar fi ordonat execuţia şefului DIICOT, Tudorel nefiind aicea decât  executantul. Partea bună e, deocamdată, că încă nu el demite şefii de parchete, ci doar propune, prezidentul fiind cel care decide la final. Aşa că, momentan, comandaţi o bere şi puteţi aprinde şi-o ţigară!

Socotiţi şi vă sfătuiţi: e de-al nostru sau de-al lor?

Şi, apropo, dacă tot veni vorba despre acest alt mare dubios care pare a lucra împotriva românilor care este nea Valerică Dormeanu, că tot a fost atâtea mandate ales al ieşenilor, pe vremea lui nea Nelu şi a lui nea Cucioc. Trecând olecuţă în revistă trecutul ieşean al acestuia, dimpreună cu băieţii mai vechi de la gazetă care au lucrat pe politică, şi punând cap la cap unele treburi ulterioare, am descoperit nişte şpiluri disparate pe care vi le dăm şi domniilor voastre aicea la analizat, ca să le puneţi cap la cap, să le adunaţi, să faceţi media şi să vedeţi ce vă iese. Aşadar, unu la mână: Dormeanu a fost mereu omul pe care şcolitul la Moscova nea Nelu l-a susţinut pentru listele de la Iaşi, iar atunci se spunea că o face în baza unei prietenii în trei cu un anume personagiu din răsărit, despre care pe atunci nu şi-a bătut nimeni capul.

Doi la mână: dacă vă amintiţi de încercarea de lovitură antioccidentală împotriva filoamericanului Băsescu din 2012, ghici pe cine a pus sistemul mafiot ca Advocat al Boborului pentru câteva zile, atât cât să refuze să atace mârşăvia cu referendumul la Ograda Constituţiională controlată atunci de filooccidentali, ştiut fiind că marele Advocat era singura instituţiune care putea ataca mârşăvia? Nimeni altul decât Dormeanu, care a stat doar olecuţă ca mare Advocat, până s-au liniştit apele. Trei la mână: cine s-a dus zilele trecute la o reuniune a magiştrilor din spaţiul ex-sovietic, la invitaţia Moscovei, fără a avea acordul preşedintelui, cel care decide cum se face politica externă a statului? Da, tot Dormeanu. Şi, în sfârşit, patru la mână: cum de se face că, în aceste zile de atac la independenţa Justiţiei, la Ograda Constituţională îl avem şef tot pe acest Dormeanu. Ei, acuma adunaţi şi împărţiţi la patru! V-a dat tot ca nouă: cu rest, dar şi cu minus?

**** PONT ****
Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii