De Business

Punem punctul pe știi

Ce impact a avut semnatura electronica în mediul de business? (P)

luni, 14 martie 2022, 18:14
3 MIN
 Ce impact a avut semnatura electronica în mediul de business? (P)

Semnatura electronica este prezentă în transformarea digitală a ultimilor ani, fiind o funcționalitate tot mai răspândită în mediul de business. Soluția software complexă True HR îți oferă varianta de a semna digital documente interne, pentru optimizarea fluxului de lucru al organizației tale. Distanțarea socială și desfășurarea activității profesionale în sistem remote au făcut necesară semnatura electronica pentru companii. Aceasta a devenit o componentă esențială în eficientizarea proceselor de resurse umane și nu numai, schimbând complet modul în care documentele sunt semnate și trimise între părțile cointeresate. De aceea, profesioniștii își doresc să aibă la dispoziție o soluție digitală de semnare precum cea din True HR.

Nivelul de utilizare și valoarea la nivel mondial

Conform unei cercetări realizate de DocuSign în anul 2021, 95% dintre organizații folosesc semnatura electronica, evaluează furnizorii acestei funcționalități sau au în plan achiziția ei în viitor. Folosirea ei a făcut posibilă transmiterea cu ușurință și rapiditate a actelor, eliminând costurile de transport și simplificând considerabil întregul proces. Aplicația True HR poate fi integrată cu o semnatură digitală pentru semnarea documentelor importante din cadrul companiei. În ceea ce privește valoarea pieței globale de semnatura electronica, aceasta era estimată la 3 miliarde de dolari în 2021 și se așteaptă creșterea ei până la 8 miliarde în 2027, potrivit Fortune Business Insights.

Tot mai multe companii din diverse domenii de activitate vor înțelege importanța de a semna digital și vor investi într-o astfel de funcționalitate. True HR, o soluție software care eficientizează operațiunile de administrare de personal, poate fi integrată cu o semnatura electronica. Utilizarea ei în mediul de afaceri contribuie la reducerea costurilor de semnare, a materialelor consumabile folosite și te ajută să eviți deplasarea în anumite locații pentru a semna un document.

Securitatea adusă de o semnatura electronica

În comparație cu documentele stocate electronic, actele tipărite pot fi pierdute sau pot ajunge în atenția unor persoane cărora nu sunt destinate, cu o mai mare ușurință . Astfel de situații pot fi evitate utilizând o semnatura electronica, precum cea disponibilă în cadrul programului True HR. După ce un document este semnat de către toate părțile implicate, el este stocat în format digital și poate fi acesat în orice moment, de oriunde.

Folosind True HR, poți aplica o semnatură simplă, avansată, sau calificată pe documente cu niveluri de încredere diferite, fiind specifice pentru diverse tipuri de documente. Spre exemplu, cu o semnătură electronica simplă se pot semna documente cu un nivel scăzut de risc. De asemenea, o semnătură electronică avansată este utilă pentru cererile de concediu sau deconturile din cadrul companiei.

O semnatura electronica calificată conține un certificat digital calificat, care asigură securitatea documentului și oferă cel mai ridicat nivel de încredere. Când o astfel de semnătură este aplicată pe un document, certificatul digital calificat va înregistra semnătura împreună cu numele semnatarului, dar și ziua și momentul semnării. Utilizând semnatura electronica din True HR, te asiguri că documentul ajunge la destinatar în forma pe care o dorești, deoarece orice modificare a documentului semnat digital nu este permisă.

Implementează în compania ta un soft performant

O semnatura electronica este eficientă, rapidă și ușor de utilizat, simplificând un proces important din mediul de business. Cu True HR, o aplicație dezvoltată de UCMS by AROBS, poți semna un volum mare de documente într-un timp scurt cu minim de efort. De asemenea, ai parte de o comunicare mai bună cu angajații organizației tale. Pentru a afla mai multe despre aplicația True HR, aplicație prezentă de 20 de ani pe piața soluții software din România, ia legătura cu specialiștii UCMS by AROBS. Îi poți contacta prin email la sales@ucms.ro sau la telefon 0720 534 424.

Sursa foto: freepik.com

Comentarii