Ce mănâncă musulmanii în timpul Ramadanului

vineri, 09 aprilie 2021, 14:55
1 MIN
 Ce mănâncă musulmanii în timpul Ramadanului

Credincioşii de confesiune islamică din întreaga lume intră de marţi, 13 aprilie, în postul celei de-a noua luni a anului islamic, considerată sfântă de musulmani. În timpul Ramadanului, credincioşii trebuie să se abţină de la mâncare, băutură, activităţi sexuale şi alte plăceri, din zori până la amurg.

Prospeţimea e cuvântul definitoriu, preparatele sunt gătite zilnic, din ingrediente proaspete, legume şi fructe abia culese, animale sacrificate ritualic în ziua respectivă. Leguminoase precum năut, fasole, linte, bob sunt consumate foarte des, în humus sau în diferite alte mâncăruri. Fattoush este o altă salată libaneză celebră, care conţine multe legume proaspete (salată verde, roşii, castraveţi) şi bucăţele de lipie prăjită.

Mâncărurile de legume sunt foarte apreciate, iar baba ganoush, o salată de vinete cu pastă de susan (tahina), este un preparat nelipsit dintre aperitivele cu care se  începe masa, la fel şi hunnusul, pasta de năut.

Amestecurile de carne divers condimentate sunt favoritele libanezilor, iar kafta (chiftele de miel, puse pe frigărui şi rumenite pe grătar) şi kebabii sunt doar două dintre ele. Deserturile sunt foarte dulci, „consistente“, iar baclavaua este cel mai des întâlnită.

Aflați amănunte de pe clickpentrufemei.ro.

Comentarii