Ce nu iau în considerare cei care spun că ne plângem la primul fulg de nea

miercuri, 10 ianuarie 2024, 22:40
1 MIN
 Ce nu iau în considerare cei care spun că ne plângem la primul fulg de nea

De când ne-a lovit valul de aer polar, astăzi a fost prima zi în care am dus copilul la şcoală, prin ger şi nămeţi. De când România a fost lovită în plin de acest val de aer polar, iar unele zone ale ţării au fost cuprinse de viscol, inspectoratele judeţene luând decizia de a închide mai multe şcoli, oamenii s-au împărţit în două categorii. Unii spun că e prea frig şi că e dificil să te deplasezi la muncă sau la şcoală pe aşa vreme, alţii ne amintesc de iernile grele din copilărie şi spun că ceilalţi se plâng la primul fug de nea, uitând ce înseamnă, de fapt, iarna. 

Ieri, 9 ianuarie, şcolile din Iaşi au fost închise, deci s-a stat acasă. Astăzi a fost prima zi în care mi-am dus copilul în vârstă de 6 ani la şcoală, prin ger şi nămeţi. Iată câteva lucruri pe care nu le iau în considerare cei care susţin că ne smiorcăim aiurea din cauza frigului.

În primul rând, deşi mi-am petrecut copilăria la ţară şi am prins acele ierni grele cu nămeţi cât gardul, după ani la rând în care nu am mai avut parte de astfel de ierni, astăzi frigul mi s-a părut groaznic. În Iaşi, dimineaţă la ora 7:30 erau -14 grade. Dacă atunci când eram mică eram oarecum obişnuită cu iernile geroase, acum mi s-a părut cam mult. De copil nu mai zic, e prima dată când a văzut ce înseamnă -14 grade, care, apropo, se simţeau ca fiind -18. Zicea că nu poate respira de frig. Deci, oamenii percep şi simt diferit aceste temperaturi scăzute. Dacă pentru unii e floare la ureche, poate pentru alţii chiar este dificil să facă faţă.

Vezi mai multe detalii pe dcnews.ro

 

Comentarii