Ce rişti dacă nu îl laşi pe preşedintele de bloc să îţi inspecteze apartamentul

marți, 16 ianuarie 2024, 13:24
1 MIN
 Ce rişti dacă nu îl laşi pe preşedintele de bloc să îţi inspecteze apartamentul

Ce amendă uriaşă iei dacă nu îl laşi pe preşedintele de bloc să îţi inspecteze apartamentul în cazul unor situaţii de urgenţă chiar şi în 24 de ore? Legea este foarte clară în acest caz. Legea spune că preşedintele de bloc poate intra în apartamentele proprietate personală pentru tot felul de inspecţii. Proprietarul care nu îi permite accesul va fi amendat.

Legea spune că, în caz de urgenţă, preşedintele de bloc trebuie primit în 24 de ore. În cazul în care nu există o urgenţă, proprietarul trebuie să îi permită preşedintelui de bloc accesul în apartament în maxim 5 zile. 

Altfel, este amendat sau riscă doar penal. Preşedintele de bloc sau un membru al Comitetuluie xecutiv trebuie primit în apartament dacă e nevoie de anumite reparaţii sau diverse lucrări. Termenul pentru a-l primi este de 5 zile. Urgenţele, sunt 24 de ore. „Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari, proprietarul este obligat să permită accesul preşedintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului şi al unei persoane calificate în realizarea lucrărilor de construcţii/reparaţii, după caz, în proprietatea sa individuală, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuală. Fac excepţie cazurile de urgenţă când termenul pentru preaviz este de 24 de ore”.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

Comentarii