Cel puţin trei oameni au murit în incendiul de pe podul Kerch, anunţă Comitetul de Investigaţii al Rusiei

sâmbătă, 08 octombrie 2022, 14:41
2 MIN
 Cel puţin trei oameni au murit în incendiul de pe podul Kerch, anunţă Comitetul de Investigaţii al Rusiei

Cel puţin trei persoane au murit, sâmbătă dimineaţă, în explozia de pe podul Kerch, potrivit Comitetului de Investigaţii al Rusiei.

”Conform informaţiilor preliminare, trei persoane au murit în urma incidentului. Aceştia sunt, probabil, pasagerii unei maşini care se afla lângă camionul care a explodat”, a precizat Comitetul rus de Investigaţii într-un comunicat postat pe contul de Telegram.

”În prezent, trupurile a două victime au fost deja scoase din apă – un bărbat şi o femeie, identităţile lor sunt în curs de stabilire”, se mai arată în comunicat

Comitetul anunţase anterior că un camion de pe pod a explodat. 

”Anchetatorii Comitetului de Investigaţii din Rusia au stabilit şi datele camionului şi ale proprietarului acestuia. Acesta este un locuitoir al Ţinutului Krasnodar, acţiuni de investigaţie au fost lansate la domiciliul său. Ruta de circulaţie a vehiculului şi documentaţia relevantă sunt studiate în prezent”, potrivit comunicatului citat.

Publicația Ukrainskaya Pravda susține, citând surse oficiale, că autorul exploziei de pe podul Crimeei ar fi Serviciul secret ucrainean SBU. Potrivit sursei citate subminarea podului Crimeea reprezenta o operațiune specială a SBU. În același timp, serviciul special în sine nu comentează oficial participarea sa la acest eveniment.

Prima reacție a unui oficial din echipa administrației Zelenski. Mikhailo Podoliak, jurnalist și consilier al președintelui Ucrainei, a postat un video pe contul de twitter cu explozia de pe podul din Crimeea, subliniind că tot ceea ce este ilegal trebuie distrus. „Crimeea, podul, începutul. Tot ceea ce este ilegal trebuie distrus, tot ceea ce a fost furat trebuie returnat Ucrainei, tot ceea ce este ocupat de Rusia trebuie expulzat”, a scris Podoliak pe Twiiter

Sursa: News.ro

Comentarii