Centru de servicii sociale pentru refugiaţii ucraineni, inaugurat de Caritas

luni, 18 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Centru de servicii sociale pentru refugiaţii ucraineni, inaugurat de Caritas

Caritas Iaşi a inaugurat, începând cu luna iulie, un centru de servicii sociale pentru refugiaţii din Ucraina, cu sediul în strada Traian nr. 8. La deschiderea oficială a fost prezent şi episcopul de Iaşi, Preasfinţitul Petru Gherghel, iar scopul centrului a fost declarat ca fiind de a furniza servicii sociale persoanelor refugiate din Ucraina care locuiesc în Iaşi sau care sunt în tranzit. 

Este vorba despre servicii primare, de la ajutor alimentar, tichete sociale, materiale de igienă sau produse pentru copii, la servicii de consiliere juridică, psihologică, de informare sau consiliere socială, cât şi programe educaţionale şi de şcolarizare, care cuprind cursuri de limba română şi engleză, activităţi educaţionale pentru copii şi alte activităţi de socializare.

„Centrul oferă acces la informaţii de actualitate privind situaţia refugiaţilor în România, sprijin şi consiliere pentru obţinerea de documente şi însoţire spre instituţiile abilitate să gestioneze aceste situaţii. De asemenea, oferă servicii educaţionale şi psihologice adresate atât adulţilor, cât şi copiilor de diferite vârste, mediere şi orientare socio-profesională pentru cei care doresc să obţină un loc de muncă”, au transmis reprezentanţii Caritas. Reprezentanţii organizaţiei spun că au venit în sprijinul a 1.000 de refugiaţi din Ucraina de la debutul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, în principal prin centrele de primire temporară sau de permanenţă din Siret, Traian şi Iaşi.

Spaţiul în care este centrul a fost pus la dispoziţie Caritas de către Episcopia Romano-Catolică din Iaşi.

Comentarii