Centru de zi special pentru copii, la Lunca Cetăţuii

marți, 26 decembrie 2023, 20:40
1 MIN
 Centru de zi special pentru copii, la Lunca Cetăţuii

Pe final de an, Primăria Ciurea a mai bifat un contract de finanţare europeană. Pe lângă reţeaua şcolară (clădiri şi laboratoare dotate cu material educaţional), la Lunca Cetăţuii va fi construit şi dotat un Centru de zi pentru copiii expuşi riscului de a fi separaţi de familie. 

Contractul a fost semnat de primarul Cătălin Lupu zilele trecute, la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, iar banii – 2,6 milioane de lei – vor veni prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „Acest centru va oferi copiilor un loc sigur unde îşi vor petrece timpul după şcoală şi unde vor primi sprijin educaţional, emoţional şi o masă caldă, contribuind astfel la prevenirea separării şi promovarea unui mediu familial stabil pentru aceştia”, ne-a spus edilul. Capacitatea va fi de 30 de locuri – copii care se află în situaţiile de risc menţionat.

În ultimii ani, Şcolile gimnaziale Ciurea şi Lunca Cetăţuii au fost dotate cu săli de sport şi laboratoare echipate cu tot ce trebuie, iar Primăria Ciurea a obţinut fonduri prin Agenţia Regională de Dezvoltare Nord-Est şi pentru construirea construirea a două grădiniţe cu tot cu creşă, una, de asemenea în Lunca Cetăţuii, iar cealaltă la Dumbrava. 

 

Comentarii