Cinci comune îşi fac singure reţea de distribuţie a gazelor naturale

marți, 21 iulie 2020, 01:49
1 MIN
 Cinci comune îşi fac singure reţea de distribuţie a gazelor naturale

La câteva zile de la anunţul ministrului Mediului privind extinderea pe bani europeni a celor două magistrale Transgaz dinspre Vaslui şi spre Botoşani, un proiect de înfiinţare a unei reţele de gaz a fost lansat în licitaţie pe platforma electronică de achiziţii publice.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Utilităţi Publice a alocat 750 de mii de lei (fără TVA) pentru servicii de proiectare pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi a documentaţiei pentru obţinerea avizelor/ acordurilor /autorizaţiilor pentru reţeaua de alimentare cu gaz a localităţilor comunelor Tătăruşi, Valea Seacă, Vânători, Lespezi şi Sireţel.

În cele cinci comune trăiesc, cel puţin scriptic, aproximativ 26 de mii de locuitori, potrivit estimărilor statistice de populaţie. Ofertele sunt aşteptate până pe 27 august, câştigătorul urmând să fie anunţat cel mai târziu la sfârşitul anului.

Componenta financiară contează în proporţie de 80 la sută, iar restul punctajului este dat de experienţa managerului de proiect şi a inginerului de specialitate atestat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie în domeniul gazelor naturale pentru serviciile de proiectare. Durata contractului este de şase luni.

Comentarii