Cinci noi focare la Iaşi, raportate ieri. 35 de cazuri numai la Socola

miercuri, 25 noiembrie 2020, 02:52
2 MIN
 Cinci noi focare la Iaşi, raportate ieri. 35 de cazuri numai la Socola

Cinci noi focare au fost raportate ieri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, cel mai mare dintre acestea fiind la Secţia exterioară Bârnova de la Institutul de Psihiatrie „Socola”, unde au fost depistate 35 de cazuri, 27 la pacienţi şi opt la salariaţii de la Secţia II Paliaţie.

Angajaţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu, iar pacienţii au rămas izolaţi în spital şi sub monitorizarea medicilor. Un alt focar este cel din Secţia ATI de la Spitalul Militar „Dr. Czihac” unde şase salariaţi au fost infectaţi, testarea fiind făcută după ce au îngrijit un pacient care s-a dovedit că este pozitiv. De asemenea, la Sediul administrativ al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi au fost confirmaţi 12 salariaţi, personalul fiind izolat la domiciliu. Doi dintre ei sunt internaţi, iar contacţii direcţi au fost carantinaţi şi s-au luat măsuri de dezinfecţii a celor trei birouri unde lucrau aceştia. La Secţia Neurologie II de la Spitalul de Neurochirurgie au fost confirmate nouă cazuri de COVID, un asistent şi opt pacienţi, pacienţii fiind transferaţi în sectorul COVID pentru tratament.

Un alt focar cu şapte cazuri este la Centrul de Servicii Sociale Budăi, fiind vorba de şapte cazuri, dintre care şase salariaţi şi un beneficiar. Judeţul Iaşi se afla ieri pe locul trei la nivel naţional în ce priveşte noile infectări, cu 344 de cazuri confirmate, după Cluj cu 393 cazuri noi şi Bucureşti cu 1.147 cazuri noi. Astfel, Iaşul a trecut de 18.000 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, înregistrând în ultimele zile şi cinci decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv. Conform datelor oferite de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, ieri mai era un singur pat liber la ATI, acesta fiind la Spitalul de Neurochirurgie, în total fiind ocupate 66 de paturi ATI. 

Comentarii