Cine sunt conspiraționiștii și rusofilii care îi țin isonul lui Teodosie, arhiepiscopul Tomisului

marți, 01 decembrie 2020, 10:38
4 MIN
 Cine sunt conspiraționiștii și rusofilii care îi țin isonul lui Teodosie, arhiepiscopul Tomisului

De pe lista de apărători ai arhiepiscopului Tomisului nu lipsesc conspiraționiști cunoscuți, rusofili, publicații precum ActiveNews sau organul de propagandă al Moscovei, Sputnik. Teodosie Tomitanul, fost Snagoveanul, e atât de năbădăios încât nu poate fi controlat nici de BOR.

Luni dimineață, avocata arhiepiscopului Tomisului, Diana Iovanovici Șoșoacă, a susținut că pandemia de coronavirus este „o mascaradă”.

„E un drept care nu poate fi îngrădit în nici un mod, în nici o situaţie (să participi la o slujbă, n.r.). Şi dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei (…) Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. E totul o mascaradă“, a susținut avocata, îndreptându-se spre mănăstirea „Peștera Sf. Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, citată de adevărul.ro.

Diana Iovanovici Șoșoacă l-a reprezentat pe Teodosie când acesta a contestat în instanță decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care interzice participarea la pelerinaje a persoanelor din afara ariei parohiei. Instanța a respins cererea arhiepiscopului.Avocata, candidată la parlamentare din partea Alianței  pentru Unirea Românilor – AUR, este cunoscută pentru scandalurile publice în care s-a implicat, cel mai recent, chiar la Tribunalul Constanța, unde s-a prezentat fără mască, fiind amendată de oamenii legii, alături de câțiva susținători AUR.

"In jurul orei 14.30, politisti din cadrul Sectiei 3 si jandarmi din cadrul I.J.J. Constanta, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, au constatat faptul ca, pe strada Traian din municipiul Constanta, in fata Judecatoriei Constanta, are loc o manifestatie publica spontana. Fortele de ordine au identificat persoanele prezente, care nu respectau masurile instituite prin carantinarea municipiului Constanta, in sensul ca nu si-au putut justifica prezenta in zona si nu aveau un motiv intemeiat, prevazut de lege, de a parasi domiciliul. De asemenea, politistii Sectiei 3 au sanctionat contraventional o femeie si un barbat, care nu purtau masca de protectie, cuantumul total al amenzii fiind de 4.000 de lei”, conform unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.

Șoșoacă a fost între cei care au forțat intrarea în curtea Mitropoliei Iași, la pelerinajul de Sf. Parascheva și tot ea a fost între cei care au protestat când autoritățile au decis închiderea piețelor acoperite.

Atunci, tot fără mască, le spunea polițiștilor care îi atrăgeau atenția că nu poartă mască: „Nu aveți nicio bază legală pentru nimic. Nu există nicio cercetare științifică care să vă ateste că masca aia vă protejează. Am 22 de cercetări științifice de la Oxford și Harvard care spun că nu folosește la nimic masca", conform Antena 3.

În septembrie, avocata lui Teodosie dădea un interviu pentru blogul lui Ion Cristoiu: „Așa-zisa incompetență a guvernului Orban este, de fapt, o chestie foarte bine gândită: de alții, nu de ei. Ei sunt marionetele”. 

În acest interviu, susținea, între altele: „Având în vedere că limitarea drepturilor omului, prin folosirea unui motiv de suprafață care ascunde adevăratele intenții ale guvernului, constituie o acțiune ilegală și secretă îndreptată împotriva ordinii publice, da, este o conspirație”. 

Rusofilul Iulian Capsali și-a manifestat, de asemenea, susținerea pentru ÎPS Teodosie și pelerinajul anunțat de acesta, în ciuda deciziei oficiale. 

„Să ne concentrăm pe ziua de întemeiere a creștinismului valah. Din dragoste pentru Întâiul Chemat, dar și alături de curajosul bărbat, Vlădica Teodosie, un ierarh care își apără turma de persecuția globalismului antihristic!”, a scris Capsali, pe contul său de Facebook. 

ActiveNews, site asociat adesea cu fake news, n-a ratat ocazia de a face Executivul „comunist” pentru restricționarea pelerinajului de Sf. Andrei și să susțină că ÎPS Teodosie este „hăituit”. 

„Modalitatea în care noul Partid-Stat cu tot cu președintele lui a ales să se comporte cu Biserica Ortodoxă Română, ignorând "suveran" Scrisoarea Deschisă a Arhiepiscopului Tomisului și Apelul Patriarhiei Române sau urarea înțeleaptă a Președintelui Academiei Române, în schimb alegând să-l hăituiască pe curajosul ierarh tomitan agresând credincioși în biserici și la înmormântări, arată fața ascunsă după mască a regimului care își dorește reînscăunarea după alegerile "libere" din 6 decembrie. Cât de libere vor fi ne-o sugerează recentele avansări în grad și în masă ale unor generali din STS.

Știrile securistice și comportamentul reprobabil al unora dintre reprezentanții organelor statului nu au descurajat societatea civilă creștină care se îndreaptă spre leagănul creștinismului românesc, pământul dobrogean binecuvântat odată cu poporul român de doi apostoli ai Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Sfinții Apostoli Filip și Andrei”, a scris ActiveNews.

Continuarea, pe newsweek.ro

Comentarii