Concurs naţional de programare la Iaşi, destinat copiilor cu vârste între 10 şi 14 ani

joi, 31 octombrie 2019, 13:58
1 MIN
 Concurs naţional de programare la Iaşi, destinat copiilor cu vârste între 10 şi 14 ani

Micii pasionaţi de programare din Iaşi sunt invitaţi să creeze animaţii şi jocuri în cadrul ediţiei din acest an a Concursului naţional SuperCoders iniţiat de Orange România. Competiţia de programare se adresează copiilor cu vârsta între 10 şi 14 ani din întreaga ţară care au cunoştinţe minime de programare vizuală şi vor să creeze animaţii şi jocuri pornind de la o poveste dată.

Elevii pot să dezvolte o animaţie proprie pe platforma online Scratch pornind de la un început de poveste a personajului Coder, pe care copiii trebuie să o construiască şi să-i găsească propriul sfârşit. Ediţia din acest an are drept temă protejarea naturii, iar participanţii trebuie să găsească o soluţie tehnologică cât mai eficientă pentru a salva resursele naturale ale planetei.

Cei mici se pot înscrie la competiţie până pe 25 noiembrie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 5 decembrie. Elevii care vor urca pe podium au şansa să câştige tablete, boxe şi brăţări Fitbit. De asemenea, primii 50 de copii care câştigă concursul trec la nivelul următor, Academia online SuperCoders, un modul avansat de programare în cadrul căruia vor învăţa noţiuni introductive de web development pe parcursul a 10 săptămâni de curs online.

Comentarii