Condamnare grea pentru individul care şi-a înjunghiat iubita în maşină. A fost trimis pentru 13 ani după gratii

vineri, 14 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Condamnare grea pentru individul care şi-a înjunghiat iubita în maşină. A fost trimis pentru 13 ani după gratii

Individul care şi-a înjunghiat anul trecut iubita într-o maşină a primit o condamnare severă din partea judecătorilor. Ionel Bogdan Sitaru a primit aproape pedeapsa maximă pentru tentativă la omor. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi modificată de Curtea de Apel.

În iulie anul trecut, Sitaru i-a aplicat iubitei sale, Z.P., mai multe lovituri cu un cuţit în abdoment, piept şi gât, pe când se aflau într-o Skodă oprită la marginea drumului în Rediu. Imediat după aceasta, bărbatul a fugit, iniţial la un schit din judeţul Botoşani, unde a încercat să se ascundă. Întors la Iaşi, a fost prins în cele din urmă la intrarea în comuna Popricani. În căutări au fost implicaţi zeci de poliţişti din Iaşi şi Botoşani, fiind folosiţi inclusiv mascaţi, poliţişti de frontieră şi câini de urmă. Z.P. a fost operată de urgenţă, medicii reuşind să-i salveze viaţa.

La data incidentului, Sitaru se afla sub supraveghere după ce fusese condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare, pentru un incident ciudat, petrecut în septembrie 2020. Având senzaţia că este urmărit şi că vede stafii, el se urcase la volan conducând haotic, în viteză, din Rediu până în Iaşi. A fost reţinut după o urmărire ca în filme pe străzile Iaşului, acţiune în care se trăseseră peste 40 de focuri de armă. Sitaru a putut fi oprit doar după ce o jandarmeriţă l-a nimerit, rănindu-l în umăr.

Cruzimea manifestată de Sitaru faţă de iubita sa i-a făcut pe procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal să-l trimită în judecată pentru tentativă la omor calificat şi lipsire de libertate în mod ilegal. Pentru acestea, el a fost condamnat în total la 11 ani şi 4 luni de închisoare. Totodată, suspendarea pedepsei pentru incidentul din 2020 a fost revocată, Sitaru urmând să rămână după gratii timp de 13 ani şi 6 luni.

După liberare, el nu va mai avea dreptul de a se apropia de victima sa ori să comunice cu aceasta timp de 5 ani. În acelaşi interval, nu va mai avea dreptul să poarte niciun fel de arme. Instanţa a stabilit un cuantum al despăgubirilor către Z.P. de 47.000 lei. De asemenea, Sitaru a fost obligat să urmeze un tratament medical pentru vindecarea sau ameliorarea tulburării mixte de personalitate de care suferă.

Comentarii