Condamnat pentru furtul unei furci din căruţă

sâmbătă, 22 ianuarie 2022, 02:50
1 MIN
 Condamnat pentru furtul unei furci din căruţă

Un cauciuc de căruţă costă 300 de lei. Tariful a fost stabilit de Judecătoria Paşcani în cadrul unui proces în care un sătean din Bălţaţi a fost acuzat că a tăiat cauciucurile căruţelor altora. 

Incidentul a avut loc în dimineaţa zilei de 11 iulie 2017, pe un drum agricol din extravilanul satului Podişu, când Dumitru Enache a înţepat cu cuţitul cele patru cauciuri ale căruţei lui P.G. şi trei dintre cauciucurile căruţei lui I.Z. Apoi, din ambele căruţe, a luat câte o furcă. Dacă iniţial şi-a recunoscut faptele, ulterior Enache le-a negat, fără însă ca în urma cercetării judecătoreşti să rezulte o altă stare de fapt. Bărbatul a fost inculpat pentru distrugere şi furt. Până să înceapă procesul, Enache s-a împăcat cu I.Z., acesta retrăgându-şi plângerea. Cum însă plângerea lui P.G. a rămas valabilă, procesul a continuat.

Conform legii, distrugerea se pedepseşte cu închisoarea pe o durată cuprinsă între 3 luni şi 2 ani de închisoare, iar furtul cu închisoarea între 6 luni şi 3 ani. Pentru ambele fapte, există şi alternativa amenzii penale. Asupra acestei variante s-au oprit şi magistraţii Judecătoriei Paşcani. Enache a fost condamnat la 120 de zile-amendă a câte 10 lei pentru distrugere şi la 180 de zile-amendă pentru furt, rezultând o pedeapsă finală de 220 zile-amendă. Sentinţa poate fi modificată de Curtea de Apel, care va analiza la jumătatea lunii martie contestaţia înaintată de Enache. 

Comentarii