Consiliul Judeţean al Elevilor din Iaşi: Nu mai achitaţi fondul clasei sau al şcolii!

Campania acestui for mai atrage atenţia şi asupra faptului că elevii nu pot fi sancţionaţi dacă nu poartă uniformă şcolară.

vineri, 03 mai 2019, 01:50
1 MIN
 Consiliul Judeţean al Elevilor din Iaşi: Nu mai achitaţi fondul clasei sau al şcolii!

Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi a lasant o campanie de informare prin intermediul căreia atrag atenţia asupra faptului că elevii şi părinţii nu sunt obligaţi să achite fondul clasei sau al şcolii, şi nici eventualele cheltuieli de renovare a clasei sau a şcolii. Campania organizată de către elevii ieşeni poartă numele de „#elevNUinstrument“, având drept scop informarea elevilor cu privire la drepturile pe care le au şi pe care, spun reprezentanţii elevilor, „de multe ori nu sunt respectate“. 

De asemenea, campania atrage atenţia şi asupra faptului că elevii nu pot fi sancţionaţi dacă nu poartă uniformă şcolară. Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi, în cadrul mesajului acestei campanii, aminteşte de articolului 198, alineatul 2, din Regulamentul-cadrul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, articol care menţionează că este interzisă sancţionarea elevilor care nu poartă uniforma unităţii de învăţământ.

„De câte ori ţi-au fost ceruţi bani nejustificat pentru renovarea clasei/şcolii? Nu te poate obliga nimeni să plăteşti #învăţământulGratuit! Constituţia României şi ROFUIP te apără“, arată Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi pe pagina de Facebook a organizaţiei. De asemenea, reprezentanţii elevilor ieşeni subliniază şi faptul că nu li se pot confisca obiectele personale, chiar şi atunci când acestea le-ar fi returnate după terminarea orei de curs. „Te-ai săturat de fraza «Ţi-l iau şi ţi-l dau la sfârşitul orei»? Informaţia este cea mai puternică armă. Apără-te! Constituţia României este prietena ta“, mai transmit reprezentanţii elevilor ieşeni. 

Comentarii