Consultantul de credite care fura din banii de rate

joi, 19 iulie 2018, 01:50
2 MIN
 Consultantul de credite care fura din banii de rate

Buni bazaţi că şi-au plătit datoriile, mai mulţi clienţi ai unei firme de creditare s-au trezit cu debitele intacte, pasibili chiar de penalităţi, după ce consultantul de credite căruia le plătise ratele a băgat banii în buzunar.

Un bărbat de 38 de ani a fost condamnat de justiţia ieşeană după ce a creat necazuri serioase unor ieşeni care aveau de restiuit nişte împrumuturi. Mihai Zamfir a fost găsit vinovat de delapidare, el primind pentru această faptă un an de închisoare. Va sta însă în puşcărie pentru 5 ani şi 8 luni după ce pedeapsa a fost contopită cu alte condamnări anteriore. Zamfir a mai fost găsit vinovat de tâlhărie, fals şi înşelăciune, în alte dosare penal, în prezent aflându-se în Penitenciarul Vaslui.

Dosarul în care a fost condamnat pentru delapidare a fost soluţionat definitiv de judecătorii Curţii de Apel Iaşi, care şi-au motivare zilele trecute decizia. Potrivit documentului, Zamfir a fost angajat, în 2014, la o firmă de creditare, având funcţia de consultant de credite şi având repartizaţi clienţii din Păcurari-Copou. De la aceştia, Zamfir trebuia să încaseze, lunar sau săptămânal, ratele creditelor, banii trebuind depuşi în casieria instituţiei financiare nebancare. „Instanţa reţine că în zilele de 21.03.2014 şi 25.03.2014, inculpatul a încasat de la patru clienţi ai societăţii rate aferente creditelor acordate, în valoare totală de 828,75 lei, bani pe care nu i-a mai predat la casieria societăţii parte civilă“, se arată în motivarea judecătorilor, publicată pe portalul ROLII.

Una dintre victime a povestit cum Zamfir a mers la ea acasă şi a încasat suma de 378,5 lei, chiar prima rată aferentă unui contract de împrumut de 1.500 de le, pentru care trebuia să restituie, în şapte luni, 2.650 de lei. Deşi plătise, victima a fost sunată de către reprezentanţii de la Bucureşti ai firmei creditoare, reproşându-i-se întârzierea de plată. Atunci, cazul a ajuns şi în atenţia şefilor instituţiei financiare nebancare, care a depus şi plângerea din acest caz. Audiat, Zamfir a precizat că şi-a oprit banii în contul unor drepturi salariale restante. 

Comentarii