Consultații medicale la fereastră, de teama infectării cu coronavirus, în Bistrița-Năsăud

luni, 08 noiembrie 2021, 21:26
2 MIN
 Consultații medicale la fereastră, de teama infectării cu coronavirus, în Bistrița-Năsăud

În județul Bistrița-Năsăud, medicii de familie oferă consultații de la fereastră. Ei spun că fac acest lucru pentru binele pacientului, astfel încât acesta să nu se infecteze în timp ce așteaptă să îi vină rândul, uneori și trei sferturi de oră, într-o sală mică, transmite Rador.

Dintre cei 140 de medici de familie din Bistrița-Năsăud, circa 10% îi consultă pe pacienți de la fereastră. Niculai Dumitru, președintele Asociației profesionale a medicilor de familie din județ, explică de ce, potrivit g4media.

„Pentru această variantă au optat medicii care au mai multe cabinete, mai mult de trei, trei, patru, cinci şi chiar şase cabinete în aceeași clădire, în care sala de așteptare este comună, deci aici este un dezastru. Pacienţii sunt nemulțumiți că primesc rețeta la geam, dar, așa, fără să exagerez deloc, în aer liber lucrurile sunt mult mai bune pentru toată lumea. La câte cinci, şase pacienți la fiecare cabinet, undeva între 15 și 20 de persoane care așteaptă, din care trei, patru sunt pozitive, timpul de așteptare este undeva, minim o jumătate de oră, trei sferturi de oră la medic, un contact într-o încăpere închisă cum sunt stările de așteptare și majoritatea sunt foarte mici, vă dați seama că acei bolnavi cronici care vin în contact cu persoanele pozitive vin și se îmbolnăvesc chiar în sala de așteptare a cabinetelor medicale”, a declarat Niculai Dumitru.

Încă un motiv este teama medicilor de a nu se infecta, întrucât la nivel național s-au înregistrat până acum 70 de decese de COVID-19 în rândurile acestei categorii profesionale.

Comentarii