Consum de alcool, traumatisme şi în final aglomeraţie la Urgenţe

luni, 05 august 2019, 09:12
1 MIN
 Consum de alcool, traumatisme şi în final aglomeraţie la Urgenţe

În acest sfârşit de săptămână, Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Sf. Spiridon“ a fost din nou aglomerată cu victime ale agresiunilor fizice, acesta fiind un fenomen întâlnit în majoritatea weekendurilor. O parte dintre acestea au fost produse şi pe fondul consumului de alcool, un bărbat în vârstă de 34 de ani ajungând la spital cu traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial, contuzie toraco-abdominală şi vânătăi la nivelul buzei. 

După evaluare a fost redirecţionat către Spitalul de Neurochirurgie pentru tratamentul specific. Acesta nu a fost singurul tânăr care a ajuns la spital în urma unei bătăi, un bărbat de 33 de ani ajungând la spital cu traumatisme la nivelul capului, toracelui, dar şi la nivelul cotului stâng. A ajuns de asemenea la Spitalul de Neurochirurgie.

Un alt caz grav de agresiune din cauza băuturilor alcoolice a fost cel al unui bărbat de 40 de ani, care pe lângă traumatism cranio-cerebral şi cranio-facial, contuzie toraco-abdominală, acesta prezenta şi contuzie la nivelul coloanei cervicale. Tot zilele acestea, la UPU a ajuns şi un bărbat de 69 de ani care a fost victimă a unui accident rutier, acesta fiind pieton. A necesitat internare în Clinica IV Chirurgie, având traumatism la nivelul capului, dar şi contuzii toraco-abdominale. Un alt pieton, de 51 de ani, a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie, suferind un traumatism cranian, precum şi contuzii la şold şi coapsa dreaptă. 

Comentarii