Copil cu o broșă în gât trimis la spitalul Iași

vineri, 23 aprilie 2021, 09:37
1 MIN
 Copil cu o broșă în gât trimis la spitalul Iași

Un copil a fost trimis la Iaşi de medicii botoşăneni, după ce a înghiţit o broşă metalică. Fetiţa, în vârstă de doi ani şi şapte luni, a fost transportată la spital de părinţi. Aceştia se aflau în casă când micuţa a început să plângă şi au realizat că avea ceva blocat în gât. Tatăl s-a uitat mai atent şi a observat că era o bucată metalică, dar nu putea realiza despre ce este vorba, astfel că a mers cu fetiţa la Centrul de Primiri Urgenţe Pediatrie.

Copila a fost supusă unui examen radiologic, care a scos în evidenţă prezenţa unei broşe metalice, în fomă de fluture, blocată chiar în căile aeriene superioare. Medicii botoşăneni au încercat să scoata bucata metalică, însă, din cauza stării de agitare a copilului, şi a riscului ca broşa să fie împinsă mai mult în interior, aceştia au decis trimiterea micuţei la Iaşi.

Pentru ca transferul să fie făcut în deplină siguranţă, copila a fost trimisă cu o ambulanţă cu medic. „Copilul a fost stabil pe tot timpul drumului. Din fericire, broşa s-a blocat în aşa fel încât nu împiedica respiraţia, nefiind un risc imediat de a se sufoca. Cu toate acestea, în orice moment, obiectul putea migra şi să obstrucţioneze căile aeriene”, a precizat medicul Andeea Stărică, din cadrul SJA Botoşan.

Medicii pediatri se întâlnesc tot mai des cu situaţii în care micuţii înghit diferite obiecte din casă şi astfel sunt nevoiţi fie să îi supună unor intervenţii minim invazize aici, fie să îi trimită la Iaşi, uneori chiar şi pentru intervenţii chirurgicale.

Mai mult, pe monitorulbt

Comentarii