Costel Alexe a făcut aseară bilanţul CJ, la exact doi ani de la jurământ. Cu ce se laudă şefii judeţului la mijlocul mandatului?

luni, 24 octombrie 2022, 01:50
1 MIN
 Costel Alexe a făcut aseară bilanţul CJ, la exact doi ani de la jurământ. Cu ce se laudă şefii judeţului la mijlocul mandatului?

În prezenţa a peste o sută de oameni strânşi în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii, şefii Consiliului Judeţean au făcut bilanţul primilor doi ani ai mandatului. În sală s-au aflat primari liberali din judeţ, cei doi subprefecţi, consilieri, funcţionari ai CJ Iaşi, dar nimeni de la PSD, evident nici de la USR. Din partea Primăriei Iaşi a fost prezent la debutul prezentării administratorul oraşului, Petru Movilă.

Preşedintele Costel Alexe, care a depus jurământul cu exact doi ani înainte, pe 23 octombrie 2020, a trecut în revistă proiectele aflate în curs de realizare, unele noi, precum extinderea Aeroportului şi amenajarea Parcului Industrial de la Leţcani, altele preluate din mandatul trecut – finalizarea Axei rutiere Iaşi-Suceava, extinderea reţelelor de apă şi de canalizare, restaurarea unor clădiri de patrimoniu etc.

Şeful CJ a inclus în datoriile rămase pentru a doua jumătate a mandatului restaurarea Filarmonicii şi înfiinţarea altor parcuri industriale din judeţ (Holboca, Dumeşti, Paşcani). „Suntem într-o cursă contracronometru să recuperăm timpul pierdut”, a spus el în faţa celor prezenţi. Alexe a menţionat şi avansul susţinut al scumpirilor, arătând că întârzierea realizării proiectelor la timp atrage acum cheltuieli mai mari dintr-un buget practic similar celui din 2021 sau chiar amânarea unor proiecte în lipsa finanţării prin diferite programe. Este şi cazul Spitalului Regional de Urgenţe, care nu se află „în curtea” CJ, dar care a fost dat de Costel Alexe ca exemplu negativ pentru întârzierea uriaşă în aplicarea proiectului promis de mai bine de zece ani.

Comentarii