Cum a ajuns după gratii un tâlhar recidivist: victima l-a găsit pe Facebook

joi, 13 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Cum a ajuns după gratii un tâlhar recidivist: victima l-a găsit pe Facebook

După ce şi-a dus copilul la şcoală, un ieşean s-a gândit să fure ceva. A înşfăcat telefonul unei femei care tocmai dădea să se urce într-un autobuz şi a fugit. Poliţiştii l-au identificat imediat, pentru că îi căzuseră din buzunar două carduri bancare. L-au ridicat direct de acasă, iar judecătorii l-au trimis direct în închisoare.

Conform declaraţiilor date ulterior poliţiştilor, în dimineaţa zilei de 10 februarie, Robert Pîrvan şi-a dus la şcoală băiatul în vârstă de 8 ani, în Tătăraşi. După aceasta, a mai făcut un comision pentru un fost coleg de serviciu şi s-a dus acasă. Un prieten l-a invitat la el acasă şi a băut cu acesta 600 ml de vin. Nu-şi amintea ce mai făcuse după ora 12.00. Se trezise încătuşat, aşezat pe un scaun, în sediul Secţiei 4 Poliţie. Cert este că la ora 14.25 se afla în staţia de autobuz CTP din zona Dispecer.

Acolo, o femeie tocmai urca într-un autobuz 47, ţinând în mână un telefon Motorola. Pîrvan s-a apropiat în fugă de ea, i-a smuls telefonul şi a fugit. În timp ce alerga, i-au căzut din buzunar două carduri, care au fost ridicate de martori şi date victimei. Până să vină poliţiştii, femeia căutase deja pe Facebook numele lui Pîrvan şi îl identificase. La ora 16.30, poliţiştii îi sunau hoţului la uşă. La controlul corporal efectuat asupra sa, au fost identificate trei telefoane mobile, printre care şi cel Motorola furat de la S.G.S. Nici un alt telefon, iPhone, nu îi aparţinea, dar nici de acesta Pîrvan nu ştia de unde îl are.

La doar 28 de ani, Pîrvan nu se afla la prima infracţiune de acest gen. Mai fusese condamnat în 2015 pentru tâlhărie, dar cu suspendare. Un an mai târziu, a fost condamnat din nou, pentru aceeaşi faptă, de această dată cu executarea în regim de detenţie. O nouă condamnare i-a fost atrasă de săvârşirea unui furt calificat. Perseverenţa în încălcarea legii i-a adus o nouă condamnare, tot cu executare. Magistraţii Judecătoriei s-au decis asupra unei pedepse de 4 ani de închisoare. Pronunţată marţi, sentinţa poate fi atacată cu apel.

 

 

Comentarii