Cum a nivelat primăriţa din Ţibăneşti gropile din drumul care străbate comuna

joi, 01 noiembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Cum a nivelat primăriţa din Ţibăneşti gropile din drumul care străbate comuna

În lipsa banilor şi a ajutorului de la Iaşi, ea a apelat la o altă companie de drumuri să-i dea umplutura pentru gropile de pe DJ 248A. La soluţia de moment a contribuit şi şeful DJADP.

„L-am sunat pe dl. director de la Drumuri Judeţene, care i-a sunat pe cei de la Viarom şi le-a spus «Faceţi cum spune doamna primar», şi aşa am reuşit treaba asta”, ne-a declarat, ieri, primăriţa din Ţibăneşti despre soluţia de urgenţă la care a recurs pentru „îndreptarea” unui drum plin de gropi. Practic, primarul comunei, Aurica Cobuz, a recurs la materialul obţinut prin frezarea unui drum din apropiere pentru acoperirea gropilor din DJ 248A care i-au exasperat pe localnici.

Amintim că, alaltăieri, aproape toată administraţia comunei Ţibăneşti a venit la Iaşi ca să discute problema porţiunii de drum dintre localităţile Gârbeşti şi Glodenii Gândului, aproximativ 2 km, devenită impracticabilă din cauza deteriorării grave a carosabilului. Drumul trebuia făcut în 2016 de către compania Ted Construct. Deţinătorul acestei firme acuză administraţia judeţului că nu l-a lăsat să termine lucrarea, iar şeful CJ l-a acuzat la acea vreme pentru calitatea slabă a lucrării. Până la urmă, „afacerea” a ajuns pe masa procurorilor, iar drumul a rămas neterminat. Primăriţa din Ţibăneşti este şi astăzi supărată pe patronul companiei menţionate, despre care a spus că a încasat banii pentru plombarea drumului, însă fără să pună plombele respective. Cu două zile în urmă, Corneliu Brânză ne declara că nu a încasat niciun leu pentru lucrări neefectuate.

Aurica Cobuz a adăugat că soluţia la care a recurs cu ajutorul Viarom şi a DJADP, aceea de a umple gropile din şosea cu amestecul de piatră şi bitum, este o soluţie de moment. „Drumul trebuie refăcut de la zero”, a mai spus ea. Amintim că un alt drum care se termină în comună, – dar venind dinspre sud –, DJ 246, urmează să intre în licitaţia pentru atribuirea contractului de execuţie, iar „continuarea” lui de la Ţibăneşti spre Gârbeşti face obiectul unui credit de angajament, care însă e în faza de proiect. Cum alte surse financiare nu există pentru moment, repararea asfaltului pe cei doi kilometri pare o misiune imposibilă. 

Comentarii