Cum a scăpat cumnata lui Nicolae Ceaușescu de plata chiriei la stat. Elena locuiește din 1968 într-o vilă din Dorobanți

vineri, 26 ianuarie 2024, 12:58
1 MIN
 Cum a scăpat cumnata lui Nicolae Ceaușescu de plata chiriei la stat. Elena locuiește din 1968 într-o vilă din Dorobanți

​​Elena Ceaușescu, văduva lui Ilie Ceaușescu, fratele fostului dictator, a pierdut procesul cu RA-APPS, dar nu va fi nevoită să plătească chiriile restante, cel puțin pentru moment.

Tribunalul București a admis, la sfârșitul anului trecut, apelul promovat de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) împotriva Elenei Ceaușescu, fosta cumnată a dictatorului Nicolae Ceaușescu. Judecătorii au anulat sentința anterioară, care îi dădea câștig de cauză Elenei Ceaușescu și au trimis cauza spre rejudecare primei instanțe.

După revoluția din 1989, Elena Ceaușescu a obținut acordul statului român de a rămâne în imobil, în schimbul plății unei chirii. Între cele două părți s-a încheiat un contract care a fost reînnoit la fiecare 5 ani. Începând cu anul 2008, chiria apartamentului a ajuns la 624 de euro pe lună, sumă care i s-a părut prea mare Elenei Ceaușescu.

Aceasta a cerut RA-APPS să scadă chiria, însă instituția nu a fost de acord. Ca urmare a neînțelegerilor, contractul nu a mai fost reînnoit în 2009, însă cumnata lui Nicolae Ceaușescu a refuzat să părăsească imobilul.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Comentarii