Cum a scăpat un ieşean la Judecătoria de aici de o amendă rutieră primită în Germania

vineri, 15 octombrie 2021, 02:00
1 MIN
 Cum a scăpat un ieşean la Judecătoria de aici de o amendă rutieră primită în Germania

Cererea pentru plata sancţiunii a fost respinsă de Judecătorie, pe un motiv mai puţin întâlnit.

Un ieşean a reuşit să fenteze Fiscul german. Judecătorii ieşeni au respins cererea depusă de autorităţile germane ca Sorin P. să fie obligat la plata unei amenzi rutiere.

Conform actelor înaintate de oficialităţile germane, Sorin P. depăşise viteza legală pe 9 iulie 2019, fiind sancţionat cu o amendă de 172 euro. Pe 31 decembrie 2019, decizia de sancţionare a rămas definitivă, administratorul districtual din Renania de Nord – Westfalia cerând Judecătoriei ieşene recunoaşterea amenzii şi obligarea şoferului la plata acesteia. Normele europene prevăd recunoaşterea reciprocă a sancţiunilor pecuniare între statele membre ale Uniunii Europene. De această dată, solicitarea a fost respinsă de magistraţii ieşeni, datele furnizate de autorităţile germane fiind neclare.

„Instanţa reţine că datele de identitate indicate în conţinutul cererii nu au fost suficiente pentru a se stabili identitatea intimatului şi a se proceda la legala citare a acestuia, în ciuda demersurilor repetate efectuate în acest sens. În urma mandatului de aducere emis pe numele intimatului la adresa indicată de autorităţile germane a rezultat că acesta nu este cunoscut la adresă“, au explicat judecătorii motivul respingerii.

Comentarii