Cum de a întrecut Vasluiul județul Iași la infectări. Focar și la Dedeman

joi, 27 august 2020, 13:01
1 MIN
 Cum de a întrecut Vasluiul județul Iași la infectări. Focar și la Dedeman

Vasluiul se numără printre judeţele cu cel mai mare număr de cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore, la ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică, fiind raportaţi 74 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Astfel, judeţul se clasează pe al patrulea loc la nivel naţional, după Bucureşti (236 cazuri), Prahova (87 cazuri) şi Bacău (84 cazuri).

Potrivit autorităţilor din Vaslui, în ultimele 24 de ore nu a fost confirmat niciun alt focar, în afara celor deja active, fiind vorba de îmbolnăviri înregistrate pe întreg teritoriul judeţului.

”Pe lângă îmbolnăvirile confirmate în judeţul Vaslui, mai avem şi pacienţi cu domiciliul în judeţul nostru dar care au fost depistaţi pozitivi în alte judeţe. Persoane care s-au simţit rău, au mers să se testeze şi astfel au descoperit că sunt infectaţi cu virsul SARS-CoV-2. În cazul lor, înregistrarea se face pe judeţul unde în au domiciliu”, a precizat Mihaela Vlada, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

În prezent, în judeţul Vaslui sunt active două focari mari: la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi la Centrul de Recuperare şi Reabilitate Neuropsihiatrică Mălăeşti. De asemenea, în ultimele zile, s-au înregistrat mai multe îmbolnăviri şi în rândul angajaţilor magazinului Dedeman din Vaslui.

Comentarii