Cum o iau comunele din jur înaintea Iaşului: aplicaţia City Report

joi, 10 septembrie 2020, 01:58
1 MIN
 Cum o iau comunele din jur înaintea Iaşului: aplicaţia City Report

La Valea Lupului, unul dintre candidaţii la primărie a lansat o aplicaţie digitală prin care administraţia locală poate să afle practic instantaneu ce probleme apar în comună. 

Este un prim pas spre digitalizarea serviciilor administrative, susţine iniţiatorul aplicaţiei – care, de altfel, marşează inclusiv pe acest obiectiv în campania lui. Dincolo de momentul electoral ales pentru lansare, Liviu Dulgheru (PNL) spune că ideea aplicaţiei este simplă şi că i-a venit după ce a remarcat că mulţi locuitori se confruntă cu probleme a căror rezolvare înseamnă timp. „Am postat pe pagina mea de Facebook o postare cu ambrozia care exista pe drumurile publice din comună şi atunci am observat că oamenii îmi semnalau diferite locuri din Valea Lupului unde era întâlnită această problemă. Aşa mi-am dat seama că e nevoie de un astfel de instrument de comunicare cu cetăţenii”, afirmă el.

„Aplicaţia City Report este uşor de folosit: din câteva click-uri, problema ajunge la angajaţii din primărie”, explică Dulgheru. Momentan, aplicaţia este inserată în pagina sa de internet (https://liviudulgheru.ro/city-report/), dar autorul a promis că o va ceda în mod gratuit Primăriei Valea Lupului. Practic, cel care are de semnalat o problemă marchează locul pe harta comunei şi poate să adauge şi poze pe lângă mesajul său. Aplicaţia a fost lansată pe 8 septembrie.

Comentarii