Cum poți face ca trandafirii din buchete să prindă rădăcini în ghivece

joi, 27 februarie 2020, 21:36
2 MIN
 Cum poți face ca trandafirii din buchete să prindă rădăcini în ghivece

Se apropie 1 și 8 martie și cu siguranță vei primi o mulțime de flori. Ceea ce e trist e faptul că florile se vor ofili și în cele din urmă vor ajunge la gunoi.

Dar ce zici dacă ai încerca să plantezi un trandafir tăiat din buchetul pe care l-ai primit de la partenerul de viață? E puțin mai dificil de realizat, deoarece a crescut în medii controlate, dar nu imposibil, scrie tabuhighlife

Trandafirii se înrădăcinează ușor. Totuși, majoritatea sunt altoiți pe rizomii altor trandafiri, pentru putere, rezistență la boli sau rezistență generala și chiar dacă primești ceva asemănător cu trandafirul părinte de unde ai luat butașul, poate să nu dețină acea rezistență necesară. Ai nevoie de trandafiri, hormoni de înrădăcinare (găsești în magazinele de specialitate), ghiveci cu pământ puțin, sac de plastic (pentru a acoperit ghiveciul) și apă.

Înlătură floarea și lasă o porțiune de 30 cm de tulpină, deoarece floarea folosește toată energia plantei. Apoi înlătură toate frunzele, în afară de cele două de deasupra, de care ai nevoie pentur ca planta să continue fotosinteza și să se hrănească până când se formează noile rădăcini. Fă o tăietură la capătul de jos al tulpinii, chiar sub nod. Folosește un cuțin pentru a împărți tulpina de jos în patru bucăți. Umezește ușor vârfurile bucăților de la tulpină și apoi scufundă-le în hormonul de creștere. Scutură orice exces! Fă o groapă în ghiceviul cu puțin pământ și introdu tulpin cu grijă. După ce ai plasat bine tulpina, ud-o!

Acoperă planta și vasul cu un sac sau o folie de plastic și mentine solul umed. Ai grijă ca plasticul să nu atingă frunzele, acestea rămân umede și pot muri. De asemenea, asigură-te că aerul poate ieși de sub bucata de plastic, altfel planta va putrezi. Menține solul umed și începe să verifici după câteva săptămâni pentru a vedea dacă s-au format rădăcinile, trăgând încet de tulpina. Dacă apare o rezistență înseamnă că rădăcinile sunt acolo unde trebuie.

Video pe tabuhighlife

Comentarii