Cum prepară Chef Cătălin Scărlătescu cozonacul şi ce ingrediente secrete foloseşte

luni, 21 decembrie 2020, 14:09
2 MIN
 Cum prepară Chef Cătălin Scărlătescu cozonacul şi ce ingrediente secrete foloseşte

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sărbători ale românilor. Reţeta lui Chef Cătălin Scărlătescu te va ajuta să-i uimeşti pe cei dragi la masa de Crăciun. Cătălin Scărlătesc spune că secretul preparatelor sale constă în prospeţimea şi provenienţa ingredientelor. Celebrul bucătar a dezvăluit că ingredientele de bază ale reţetelor sale le ştie de la bunica sa.

Reţeta de cozonac lui Cătălin Scărlătescu

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 250 gr zahăr
  • 450 gr lapte
  • 5 ouă
  • 60 gr drojdie
  • 300 gr unt belgian
  • 500 gr nucă
  • 200 gr rahat
  • 150 gr ciocolată belgiană
  • 30 gr portocală confiată
  • 30 gr coajă de lămâie

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să amesteci drojdia cu 100 ml lapte şi trei linguri cu făină. Se lăsă compoziţia (maiaua) să crească până când îşi dublează volumul.

Următorul pas este fierbi laptele împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă. Gălbenuşurile se freaca cu sarea. Făina se pune într-un vas şi se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenuşurile, laptele împreună zahărul topit şi untul, portocala confiata şi maiaua. Se frământă bine până se obţine un aluat omogen, consistent şi elastic.

Se lasă compoziţia la dospit aproximativ o oră, apoi se ia o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ două ore. Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.

SURSA: romaniatv.net

 

 

 

Comentarii