Cum puteţi susţine două noi proiecte de lege? Aflaţi toate detaliie aici!

vineri, 07 septembrie 2018, 20:44
1 MIN

Două noi puncte de strângere de semnături au fost deschise în oraş. Ele vizează sprijinirea a două proiecte de lege propuse de PMP, unul pentru anularea pensiilor speciale, celălalt pentru revenirea la sistemul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

„Considerăm că modul corect, public, transparent, prin care să se calculeze pensiile este acela pe baza contribuţiilor pe care fiecare dintre noi le-am plătit statului român atunci când am prestat o activitate economică“, a declarat Petru Movilă, liderul PMP Iaşi, referindu-se la primul proiect. Există senzaţia că sunt mai multe pensii speciale decât pensii normale, a afirmat deputatul ieşean, enumerând categoriile existente – pentru aleşi locali, pentru paarlamentari, pentru instituţiile de forţă, pentru magistratură. Singurii care ar trebui să beneficieze de asemenea indemnizaţii sunt deţinuţii politic şi veteranii de război, a adăugat Petru Movilă.

Pe e altă parte, „e important pentru o comunitate ca edilul ales să primească votul unei majorităţi covârşitoare“, a arătat consilierul judeţean Alin Aivănoaei motivul pentru care legea electorală trebuie schimbată. „Covârşitoare“, atât pentru susţinerea candidatului, cât şi pentru transparenţa alianţelor care se pot face între cele două tururi de scrutin, „la vedere, cu proiecte pentru comunitate“. Cele două corturi unde cetăţenii pot să semneze în favoarea proiectelor PMP sunt amplasate vizavi de Palatul Culturii, la capătul Pietonalului, respectiv pe strada Lăpuşneanu, în apropierea Palatului Telefoanelor. 

 

 

 

Comentarii