Curățenia de vară în PSD Iaşi. Vor fi excluși cei care îl urmează pe Chirica

miercuri, 15 august 2018, 02:00
2 MIN

Cei vizaţi sunt trei consilieri municipali consideraţi apropiaţi ai primarul ex-PSD Mihai Chirica.

Trei consilierii locali ai PSD vor fi excluşi din partid. Este vorba despre fostul lider de grup Paul Boi­şteanu, Daniela Tăutu şi Mihail Pintilei. Si­tuaţia acestora a fost discutată ieri în Biroul Permanent Judeţean al filialei. Conform unor surse din PSD, cei trei vor compărea în faţa Comisiei de etică şi, ulterior, cel mai probabil, vor fi excluşi din partid. Celor trei li se reproşează o atitudine duplicitară.

„La partid spuneau că votează într-un fel, iar în Consiliul Local votau altfel“, a spus ieri un lider social-democrat.

La şedinţa CL de la sfârşitul lunii iulie, iniţial, consilierii PSD au vrut să voteze împotriva vânzării unor terenuri (prin licitaţie) de pe şos. Iaşi – Tomeşti către grupul BMT, grup care, prin intermediul firmei OMCO, are în intenţie construirea unei fabrici, având deja proprietăţi în zonă. Cu o zi înainte de plen, şeful PSD Maricel Popa recomandase consilierilor să nu voteze acest proiect de hotărâre. În cele din urmă, după lungi discuţii şi calcule electorale, consilierii PSD au votat pentru aprobarea proiectului.

În aceeaşi şedinţă, Boişteanu a fost schimbat din funcţia de lider de grup şi înlocuit cu Gabriel Surdu. Anterior, Boişteanu intrase în conflict cu şefii organizaţiei judeţene ai PSD.

Unul dintre cei trei consilieri (Pintilei) a mai fost propus în trecut pentru excludere, dar o decizie concret nu a fost luată până acum. În plen, Pintilei s-a remarcat destul de des prin remarci ironice la adresa lui Liviu Dragnea şi a liderilor PSD de la Iaşi.

În acelaşi timp, Daniela Tăutu este percepută ca o apropiată a primarului Mihai Chirica. 

Acum circa două săptămâni, liderii PSD Iaşi au anunţat o „cu­răţenie“ în partid în încercare de a delimita filiala cât mai mult de interesele fostului lor şef, Mihai Chirica. După ce vor fi excluşi din PSD, cei trei îşi vor pierde mandatul de consilier local.

Comentarii