Cursuri de leadership pentru tineri în cadrul proiectului Iaşi Civic Leader

sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 02:58
2 MIN
 Cursuri de leadership pentru tineri în cadrul proiectului Iaşi Civic Leader

Asociaţia Moldova vrea Autostradă (MVA) a organizat în cursul zilei de ieri o conferinţă de presă online cu ocazia desfăşurării proiectului Iaşi Civic Leader. În cadrul întâlnirii, care a avut loc vineri, 26 noiembrie, începând cu ora 13.00, pe platforma Zoom, s-a discutat despre ideea din spatele proiectul în cadrul căruia are drept scop selectarea şi formarea de tineri lideri, dar şi identificarea a 10 modele de lideri pentru aceştia. Proiectul Iaşi Civic Leader este organizat de Asociaţia Moldova vrea Autostradă şi Asociaţiei pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii (APEC), derulându-se în perioada 15 septembrie – 15 decembrie.

„Noi am avut o conferinţă în cadrul căreia am făcut publice cele 10 nume, şi ele au fost şi publicate pe iasileadership.ro, şi suntem într-o fază avansată de finalizare a cursurilor care vor avea loc până la finalul lunii noiembrie. Practic, prin proiectul nostru, 20 de tineri au urmat aceste cursuri şi împreună cu mentori, cu promoţia din anul trecut, vor forma o comunitate de tineri liberi, comunitate pe care vom încerca să o cultivăm şi să o dezvoltăm astfel încât ONG-urile sau alte organizaţii să aibă o oportunitate mai mare de a se dezvolta, de a crea proiecte şi iniţiative de dezvoltare a comunităţii noastre locale”, a menţionat Marius Alexa, manager de proiect.

Aceasta este cea de-a doua ediţie a proiectului, acesta având atât scopul de a forma tinerii participanţi în a deveni lideri şi iniţiatori de proiecte, dar şi de a construi o comunitate şi de a crea legături între persoane care îşi doresc să se implice în activităţi cu implicare socială.

Potrivit celor implicaţi în proiect, ideea organizării acestor cursuri a venit de la identificarea problemei că avem o capacitate redusă de leadership în majoritatea segmentelor societăţii şi comunităţii noastre şi un nivel redus de iniţiative civice la nivel local. De asemenea, organizatorii proiectului au observat că tinerilor care ajung să îşi asume poziţii de lideri în domeniile de activitate relevante le lipsesc modele şi instrumentele adecvate.

În cadrul proiectului au fost programate 8 sesiuni de curs pe diferite aspecte ale formării liderilor. La întâlniri au fost invitate personalităţi precum Sever Voinescu, Daniel Funeriu, Gabriela Adameşteanu, Anneli Ute Gabanyi sau Bogdan Oprea. Proiectul Iaşi Civic Leader 2021 este finanţat de către Primăria Municipiului Iaşi.

Comentarii