Dăncilă duce războiul cu Birchall în CEx

joi, 17 octombrie 2019, 13:29
1 MIN
 Dăncilă duce războiul cu Birchall în CEx

Premierul demisionar Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la TVR 1, că ultimele afirmaţii făcute de ministrul demisionar al Justiţiei, Ana Birchall, cu privire la activitatea CSM nu sunt altceva decât “păreri personale” şi nu reflectă poziţia adoptată de Guvern sau PSD, adăugând că problema va fi discutată la primul CEx al partidului.

“Sunt păreri personale. I-am atras atenţia doamnei Birchall să nu se implice în justiţie. Văd că vine cu propriile idei. Sunt păreri personale, nu ţine de poziţia Guvernului şi PSD. Nu trebuie să mai intervenim în justiţie. Vom avea o discuţie. Au fost foarte mulţi colegi care vor această discuţie. Acum suntem în campanie. În primul Comitet Executiv vom discuta aceste lucruri”, a precizat Dăncilă, fiind citată de Mediafax.

Şefa PSD a mai susţinut că nu ar dori “să se creadă că opiniile doamnei Birchall reprezintă poziţia partidului”.

Dăncilă a făcut aceste remarci în contextul în care Ana Birchall a subliniat, marţi, în cadrul declaraţiilor de presă făcute înainte de plenul Consiliului Superior al Magistraturii, că Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), aşa cum este reglementată în acest moment, nu poate continua să funcţioneze. Birchall a subliniat că “vremea şmecheriilor introduse aşa, nu ştiu de cine nu ştiu pe unde, cred că trebuie să apună şi sper eu că a apus”.

Ana Birchall a adăugat că, indiferent de denigrările şi defăimarea la adresa sa, îşi asumă că această Secţie specială, aşa cum este acum reglementată, nu poate continua să funcţioneze.

Comentarii