De ce este în continuare blocată Legea vaccinării în Parlament. Șapte luni de bâlbâieli nepermise

sâmbătă, 03 octombrie 2020, 13:31
1 MIN
 De ce este în continuare blocată Legea vaccinării în Parlament. Șapte luni de bâlbâieli nepermise

Legea vaccinării s-a poticnit din nou. După ce a stat aproape trei ani blocată în comisii în Camera Deputaților, acum așteaptă de șapte luni să intre la dezbateri în plen. Camera Deputaților este decizională pentru acest proiect de lege. Parlamentarii au explicațiile lor.

În 2 martie, Legea vaccinării trecea de Comisia de Sănătate din Camera Deputaților și urma să intre în plen, la votul final. Cu toate acestea, nici până în octombrie nu se știe când va fi votată această lege, iar aleșii din Comisia de Sănătate cu care Newsweek România a stat de vorbă nu se pun de acord asupra prevederilor pe care ar trebui să le conțină inițiativa.

Deputatul PMP Petru Movilă spune că legea n-a intrat în plen pentru că n-a vrut majoritatea PSD-ALDE, cele două deputate PSD Tamara Ciofu și Cristina Ileana Dumitrache spun că nu știu ce se întâmplă sau dau vina pe ședintele online ale Parlamentului. Deputatul USR Emanuel Ungureană arată că actuala majoritate parlamentară nu a vrut să-și asume o astfel de lege înainte de alegeri, riscând să piardă voturi, iar mișcarea antivaccin s-a întâlnit în Parlament cu o majoritate care susține vaccinarea, dar fără obligativitate.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii