De ce pleacă don Antonino de la Iaşi? Telenovelă cântată andante, în trei acte…

sâmbătă, 14 iulie 2018, 01:50
3 MIN
 De ce pleacă don Antonino de la Iaşi? Telenovelă cântată andante, în trei acte…

Cine spunea, dom’le, că mondovencuţele de la Iaşi nu-s destul de focoase, n-ar fi prea ochioase, şi nici nu au de dat pe-afară din prea plinul de vino-ncoa? Fals de-a dreptul, musiu: fals, fals, fals…Iaca, de-un par egzamplu, să vă povestim ditamai păţania care face de ceva vreme vâlvă mare în lumea subţire a cântatului frumos de la Iaşi! 

Şi, cu ocazia asta, şi să punem capăt odată la mulţimea de bârfe, bârfuliţe şi răutăţi care se spun în legătură cu plecarea intempestivă de la Iaşi a lui don Antonino, diriguitorul atât de lăudat mai an de madama şefă cea mare când l-a adus după dânsa de la Bucureşti la Iaşi, totul ca acum omul să fie nevoit să plece din România taman pe motiv că madama nu i-a mai prelungit contractul. Ce s-a întâmplat, oare? Iacătă ce se spune printre sursele cele mai autorizate şi credibile din istituţiune, în materie de relaţii calde şi fierbinţi: păsărelele cântătoare de pe la streşinile budoarelor cântăreţelor sau actriţelor. Aşadar, pregătiţi-vă de un ciripit voios şi mumos gâdilătoriu la auz, trageţi cafeluţa cu biscuiţel olecuţă mai aproape, şi treceţi uşurel la pulsuleţul următor, că începe actul II!

Una mai tinerică şi mai zglobie şi-a băgat coada. Şi nu numai coada…

Aşadar, gata, cică misterul plecării lui don Antonino de la Iaşi a fost desluşit, stimaţi telespectatori. Totul, fireşte, spre uşurarea multor madame sau demoazele care, cică, de-o vreme nu mai aveau linişte şi somn uşor din cauza asta. După cum spun păsărelele de care vă povesteam mai sus, cică madama a fost în relaţii foarte bune cu don Antonino încă de pe vremea manageriatului de la Bucureşti. Iar când madama a pierdut postul de acolo şi a trebuit să se întoarcă la Iaşi, relaţiunea era la un fel de apogeu. Aşa că madama i-a găsit imediat lui don Antonino un post bine plătit şi apreciat aicea, ca să-l aducă la Iaşi şi să-l aibe alăturea, cu baghetă cu tot. Numai că, vedeţi voi, cum vă spuneam şi mai sus despre ieşencele noastre ochioase şi focoase, spiritul italienesc şi sângele degrabă clocotitoriu de sorginte mediteraneană a lui don Antonino n-au rămas insensibile la toate aceste farmece, şi, ciripesc păsărelele, inevitabilul până la urmă s-a produs: madama l-a prins pe don cu o mai jună competitoare, în ipostaze deloc onorabile, ba chiar de-a dreptul roz-bonbon. Aşa că, dragi spectatori, ce să vă mai spunem: restul e can-can…

PS: Aveam pe ţeavă, furnizat pentru astăzi, una tare de tot cu domn menistru Todorel de la Iaşi. Dar, unu la mână: azi este sâmbătă, şi ne-am jurat în barbă că, atât cât s-o putea şi cât nu arde, să nu mai vorbim pe uichend de politichie. Doi la mână: sursa noastră ne spune că n-a mai zis treaba aia la nimeni. Ca urmare, putem s-o amânăm pentru episodul viitor. Aşa că, deocamdată, coneţ film, dar în curând to be continued…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

 

Comentarii