De la iarbă verde direct la spital: Au apărut căpuşele! Nouă persoane au ajuns la Urgențe

marți, 17 aprilie 2018, 01:50
1 MIN
 De la iarbă verde direct la spital: Au apărut căpuşele! Nouă persoane au ajuns la Urgențe

După o duminică petrecută la iarbă verde, nouă ieşeni au venit în Urgenţe speriaţi de muşcăturile de căpuşe pe care le prezentau.

Potrivit medicilor din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, cei nouă bolnavi, şase bărbaţi şi trei femei, prezentau plăgi muşcate de căpuşe, localizate în diferite locuri.

„Pacienţii cu vârste cuprinse între 27 şi 68 de ani au fost consultaţi în UPU şi apoi au fost dirijaţi la domiciliu, cu recomandare de tratament cu antibiotic şi evaluare la Spitalul de Boli Infecţioase“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Posibil ca numărul celor muşcaţi de căpuşe să fie mai mare la Iaşi, dar nu toţi se prezintă la spital. De altfel, nici nu este recomandată totdeauna prezentarea la spital, dacă cel muşcat ştie cum să îşi îndepărteze insecta fără riscuri, cu penseta specială de căpuşe sau alte modalităţi. În aceeaşi gardă, în UPU s-a prezentat şi o ieşeancă de 32 de ani care prezenta o reacţie alergică la o înţepătură de albină.

După consultaţie, femeia a revenit la domiciliu.

Comentarii