De la insulte pe Facebook s-a ajuns la lovituri cu cuţitul

miercuri, 24 februarie 2021, 02:57
2 MIN
 De la insulte pe Facebook s-a ajuns la lovituri cu cuţitul

O ceartă pe Facebook între doi cunoscuţi s-a sfârşit la Tribunal. După ce s-au insultat reciproc online, cei doi s-au hotărât să tranşeze problema printr-o bătaie "bărbătească". Cuţitul folosit de Ionuţ Chiriac l-a trimis pe Ştefănel Atasiei în spital, iar pe el l-a adus în faţa judecătorilor.

Chiriac şi Atasiei se cunoşteau de aproximativ 5 ani, dar de 2-3 ani nu mai vorbiseră unul cu celălalt. În august 2019 însă, Atasiei şi-a amintit că Ionuţ Chiriac i-ar fi datorat nişte bani şi i-a cerut, pe Facebook, să se întâlnească la o cafea pentru a regla diferendul. Chiriac a refuzat, iar de aici şi până la ameninţări reciproce n-a mai fost decât un pas. Pe seară, Atasiei l-a contactat din nou pe Facebook, spunându-i că îl aşteaptă în parcarea Lidl Nicolina. Ajuns acolo, Chiriac nu l-a găsit pe Atasiei şi, după ce l-a aşteptat 20 de minute a decis să se întoarcă acasă. Aflat printre blocuri, s-a trezit lovit pe la spate cu piciorul de Atasiei. Enervat, atunci când s-a ridicat de jos, a scos un briceag cu care l-a lovit în partea stângă a pieptului. Adversarul a replicat, lovindu-l cu pumnul în faţă, iar Chiriac l-a mai lovit de două ori cu cuţitul, în coapsa dreaptă şi sub bărbie. Atasiei a fugit într-o scară de bloc, cerând ajutor. Avea să aibă nevoie de peste trei săptămâni de îngrijiri medicale.

Chiriac a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. Judecătorii au luat în calcul, ca circumstanţă agravantă, faptul că acesta a răspuns cu lovituri de cuţit unor lovituri mult mai puţin periculoase, dar şi, ca circumstanţă atenuantă, că el a fost cel atacat. Ca urmare, a fost dată o pedeapsă orientată spre minimul legal. Chiriac a fost condamnat la 4 ani de închisoare. El a atacat sentinţa în faţa Curţii de Apel, un prim termen al procesului având loc luni. 

Comentarii