Despărţire amiabilă între primar şi fostul şef al Baroului? Păreri diferite, ireconciliabile, privind apărarea

marți, 31 octombrie 2023, 02:50
2 MIN
 Despărţire amiabilă între primar şi fostul şef al Baroului? Păreri diferite, ireconciliabile, privind apărarea

Primarul Mihai Chirica îi va înfrunta pe procurori în dosarul „Flux” având alături un alt avocat. Relaţia contractuală dintre primar şi fostul decan al Baroului Iaşi, avocatul Marius Striblea, care l-a reprezentat până acum a încetat. 

La termenul de judecată de ieri a dosarului aflat în camera preliminară, magistraţii au dispus acordarea unui nou termen, pentru ca Chirica să-şi rezolve problema apărării.

Şedinţa de judecată de ieri a fost programată pentru ora 9.00. La ora 8.00 însă, la registratura Curţii de Apel a fost depusă de către Chirica o cerere, redactată duminică, pentru acordarea unui nou termen, motivat de lipsa de apărare.

Primarul a arătat că se pusese de acord cu Striblea să înceteze colaborarea, cei doi având viziuni diferite asupra felului în care trebuia apărată poziţia lui Chirica în instanţă. Cum şedinţele de judecată nu se pot desfăşura în lipsa unui apărător al inculpatului, judecătorii nu au avut altă opţiune decât să amâne cauza.

Contactat telefonic, avocatul Marius Striblea nu a precizat care ar fi punctele de divergenţă cu primarul, invocând confidenţialitatea relaţiei dintre apărător şi client. El s-a rezumat să precizeze că despărţirea a fost amiabilă.

“În cadrul colaborărilor juridice se mai întâmplă să se ivească păreri diferite, ce pot deveni ireconciliabile, cu privire la apărarea clientului. Legat de acest dosar, păstrez satisfacţia profesională că, în februarie 2022, am contribuit decisiv la ridicarea interdicţiei referitoare la exercitarea atribuţiilor de primar, interdicţie instituită de către DNA, rezultat care, la vremea respectivă, a ferit Iaşul de complicaţii la nivel administrativ”, a declarat Striblea. La următorul termen de judecată, stabilit pentru data de 14 noiembrie, Chirica va fi reprezentat de un nou apărător.

FOTO CREDIT: Liviu Chirica – InquamPhotos

Comentarii