Despre un mare patron pe spinarea ieşenilor şi despre un parteneriat de pomină la Consiliul Judeţean

miercuri, 28 septembrie 2022, 01:50
3 MIN
 Despre un mare patron pe spinarea ieşenilor şi despre un parteneriat de pomină la Consiliul Judeţean

Iată în poza de mai jos figura unui individ pe care istoria locală îl va reţine în postura de mare strateg şi patron de echipă de handbal feminin, stimaţi telespecatori. 

Da, aşa este, v-aţi prins, este vorba de consilierul local Mihai Gravril, de la partidoi, o prezenţă care aminteşte de un alt consilier local, anume de numitul Mitică Ungureanu, figură exotică a politichiei locale de prin anii nouăzeci ai secolului trecut.

De ce spunem oare asta despre un personaj aşa de degrabă săritor şi ajutător într-ale sportului? Pentru că nimeni nu-i cere să facă ceea ce face în fotografie, de exemplu, adică să pună la cale planuri de joc şi şi strategii de atac.

Mai mult, nu are nici o calitate oficială ca să se împăuneze cu o asemenea poziţie de strateg. Deunăzi, aşa cum am mai consemnat la gazetă, întreaga echipă de fete îi cânta “La mulţi ani!” de ziua sa, strigând “patronul să trăiască”, în condiţiile în care el este tot atât de patron ca fiecare locuitor al Iaşului, echipa fiind sub tutela consiliului local. În fine, râsul de mânz al împricinatului şi înfoiala în pene au un ridicol care se cere spus, dar, iată, colegii săi tac mâlc.

Multe anomalii s-au mai văzut pe la consiliul local şi la primărie, unde studiile şi priceperea într-ale administraţiei sunt înlocuite de talentul politic şi cumătreala locului, dar să se ajungă şi în domeniul sportului cu aşa ceva părea de neconceput. Exact ca pe vremea lui Mitică, mai sus pomenitul, care înfiinţase un partid al sportivilor şi susţinătorilor, se autodeclarase “Miss Sport”, îşi pusese o esarfa în diagonală şi merge ca un cocoş cloncănind după puicuţe. Bravos, meştere, bravos partidoi!

Tabla lui Alexe şi castelele familiei Sturdza

Cascadorii râsului la şedinţa de deunăzi a Consiliului Judeţean. Mai întâi, cică preşedintele Alexe a confundat castelul de la Miclăuşeni al familiei Sturdza cu cel de la Miroslava. În timp ce primul se află în administrarea Mitropoliei, al doilea trebuie să intre în grija CJ, pentru reparaţii.

Ce-i drept, asta de la Miroslava este mai mic şi mai puţin cunoscut, dar greşala este impardonabilă, mai ales că intrarea în grija CJ presupune reabilitarea acestuia, inclusiv a acoperişului de tablă.

La aceeaşi şedinţă, vicepreşedintele Dangă s-a dat în stambă anunţând un parteneriat istoric între Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean pentru organizarea evenimentului “Iaşul deschis diasporei”. Iată cât de uşor se foloseşte cuvântul istoric în ziua de azi, încât o banală manifestare capătă un asemenea apelativ.

Trebuie de aceea salutată replica rapidă a consilierului Etienne Ignat, care le-a spus că parteneriatul istoric între cele instituţii este cel de natură penală, cu referire la dosarele primarului Chirica şi a preşedintelui Alexe. Touche, Etienne, touche!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii